Възможно е! Нападател може да изпадне от Висшата лига и да получи промоция в един сезон


Възможно е! Нападател може да изпадне от Висшата лига и да получи промоция в един сезон
Снимка: Getty Images

1339 0

През сезон 2015/16 бившият защитник на Манчестър Юнайтед Ричи Де Лает имаше крайно странен сезон, в който спечели два медала. В един и същи сезон за два различни отбора, в две различни лиги.

Белгиецът беше част от отбора на Лестър, който спечели Висшата лига срещу всички шансове под ръководството на Клаудио Раниери, като записа 12 участия и следователно се класира за медал. Въпреки това, той прекара втората половина на сезона под наем в Мидълзбро. Там игра 10 пъти, докато те завършиха на второ място в Чемпиъншип и си осигуриха промоция във Висшата лига.

Това беше двоен триумф за Де Лает, който дори се появи, за да вземе медала си за победител във Висшата лига, когато Лестър вдигна трофея.  Но друга интересна история може скоро да бъде разказана с Джо Гелхард, който може да "види монетата от двете страни" в английския шампионат.

Странният случай в английския футбол

През този сезон 21-годишният футболист е играл 15 пъти за Лийдс Юнайтед, който е 19-ти в таблицата на Висшата лига и се намира на две точки от безопасността. Клубът от Йоркшир се нуждае от чудото от Сам Алърдайс с три оставащи мача. В последния мач показа известна битка при поражението с 2:1 от лидера в лигата Манчестър Сити.

И докато бившият играч на Уигън Атлетик започна сезона с Лийдс, то той го завършва със Съндърланд. Гелхарт се присъедини към "черните котки" през януари и отбеляза три пъти в 18 мача. Така помогна на отбора на Тони Моубрей да достигне шесто място и следователно да се класира за плейофите.

Съндърланд победи Престън с 3:0 в драматичен последен ден в Чемпиъншип, възползвайки се от всемогъщия крах на Милуол, който предаде преднината си с 3:1, за да загуби с 4:3 у дома от Блекбърн.  Сега отборът ще играе срещу третия Лутън в два мача в полуфиналите на плейофите. Победителят ще се срещне с Ковънтри или Мидълзбро на "Уембли" на 27 май. Гелхарт ще се изправи срещу съотборника си от Лийдс - Коди Драмех, който игра само веднъж за Лийдс, преди да подпише с Лутън под наем. След последния кръг пък шампионът от сезон 2015/16 Лестър все повече върви към изпадане от елита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички