В мач с 8 гола: Шампионът от сезон 2015/16 Лестър загуби и е пред изпадане от Висшата лига


В мач с 8 гола: Шампионът от сезон 2015/16 Лестър загуби и е пред изпадане от Висшата лига
Снимка: Getty Images

1064 0

Фулъм и Лестър си спретнаха голово зрелище в 35-ия кръг от английската Висша лига. "Лисиците" загубиха с 2:5 и рискуват да бъдат изпреварени от два отбора, които са в зоната на изпадащите. Те остават 16-и с 30 точки, като толкова имат и Лийдс, и Нотингам Форест (който е с мач по-малко). Евертън пък е 19-и с 29 пункта и мач по-малко.

С успеха пък Фулъм събра 48 точки и се утвърди на 10-ата позиция. До края отборът не се състезава нито за Европа, нито за спасение.

Резултатът на полувремето бе класически - 3:0, а малко над пет минути след старта на втората част преднината набъбна още. Барнс намали в 59-ата минута, но Джейми Варди пропусна дузпа в 66-ата минута, с което пропусна да върне напрежението при опонента.

Вместо това домакините от Лондон реализираха още веднъж чрез Вилиан (5:1 в 70'), само за да може "лисиците" да получат нова дузпа и този път Джеймс Мадисън да я отбележи. Точно в 90-ата минута пък Барнс вкара още един гол и направи загубата по-почетна, а головото зрелище още по-голямо.

Том Кеърни се отчете с първи две попадения през сезона във Висшата лига с фланелката на Фулъм. С два гола се отчете и бившият футболист на Арсенал и Челси - Вилиан, който вече има пет в шампионата. Другото попадение бе дело на Карлос Винисиус.

В следващия кръг Фулъм гостува на последния във временното подреждане Саутхемптън, който все още има шансове за спасение. Мачът е на 13.05. Два дни след това пък Лестър може да се окаже в още по-тежка позиция, след като посреща у дома Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички