Евертън размаза Брайтън и вече гледа към спасението (ВИДЕО)


Евертън размаза Брайтън и вече гледа към спасението (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1250 0

Евертън постигна категорична и изключително важна победа с 5:1 срещу Брайтън в двубой от 35-ия кръг във Висшата лига. Тя е от изключителна важност в битката им за оцеляване в английския елит. 

След този успех "карамелите“" събраха 32 точки и се изкачиха до 16-ата позиция, намирайки се на две точки над опасната зона. "Чайките" са седми с 55 точки.

Още в 1-ата минута Евертън вкара гол и това успокои играчите. Доминик Калвърт-Люин асистира на Абдулай Дукуре, който от наказателното поле вкара за 0:1. Именно той се разписа и в 29', когато засече подаване на Дуайт МакНийл.  Шест минути след това Джейсън Стийл си вкара автогол – 0:3.

И втората част не премина по по-различен начин, въпреки че Брайтън полагаше усилия да върне попадение. В 76' обаче Алекс Иуоби съвсем увеличи преднината на 4:0 за Евертън, след като Макнийл направи нова отлична асистенция. Три минути по-късно аржентинският национал Алексис МакАлистър вкара почетното попадение за домакините за 1:4. В последните секунди на добавеното време Дуайт Макнийл с удар под гредата оформи крайното 5:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички