Хосеп Гуардиола говори по типичен за него начин след победата над Челси


Хосеп Гуардиола говори по типичен за него начин след победата над Челси
Снимка: Getty Images

2287 0

Хосеп Гуардиола се пошегува, че е "гений", след като двойна смяна остави Манчестър Сити да "диша във врата" на Арсенал в надпреварата за титлата във Висшата лига.

Рияд Марез изстреля Сити до победа с 1:0 срещу Челси, за да намали изоставането спрямо лидерите обратно на пет точки. По-малко от три минути, след като влезе като резерва, Джак Грийлиш отново се оказа ключов и асистира на Марез. По-рано Гуардиола бе пуснал от резервната скамейка Рико Луис и Мануел Аканджи за Кайл Уокър и Жоао Кансело в опит да оживи своя отбор след слабото първо полувреме.

"Първото полувреме беше небрежно. Не създадохме много, нашата преса беше толкова слаба, че не бяхме добре организирани и през второто полувреме, особено с Мануел и Рико, бяхме по-добри. Аз съм гений. Защото след Евертън ме попитаха защо не направих смяна до 81-вата минута. Помислих за това днес и направих малко.

Можем да загубим тук, но сега имаме разлика от пет точки. Имаме три точки по-малко, за които да играем. Това означава много, но трябва да се докажем, защото е нормално да сме на тази позиция след четири Висши лиги за пет години. Имаме нагласата, че през ноември хората вярват, че вече сме шампиони, а това е невъзможно. Други отбори, които нямат това напрежение, защото хората казват през септември, че Сити ще спечели.

След четири Висши лиги за пет години не е лесно да ги натиснем отново. Затова съм доволен от случилото се през последните години. Бихме предпочели да сме по-близо, но с начина, по който Арсенал играе, те заслужават по-добро. За нас беше толкова важно, особено през второто полувреме, да сме наясно, че можем да го правим отново и отново, и отново." , завърши мениджърът на Сити.

Вижте още: Манчестър Сити договаря още един аржентински талант

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички