Върджил ван Дайк започна леки възстановителни тренировки


Върджил ван Дайк започна леки възстановителни тренировки
Снимка: Getty Images/Guliver

1338 0

Върджил ван Дайк е започнал леки възстановителни тренировки – новина, която е окуражителна за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Нидерландският стълб в отбраната на "червените“ скъса кръстни връзки на коляното в дербито срещу Евертън на 17 октомври. Ден по-късно той обяви, че вече има изготвен рехабилитационен план, като месец по-късно вече е стартирал леки натоварвания. Те са с цел да го подготвят за предстоящата втора, по-натоварена фаза на възстановяване.

Все още не е ясно дали централният бранител, който пропусна само един мач от Висшата лига за Ливърпул след идването си в началото на 2018, върви пред графика си за завръщане и ще успее да се включи за тима до края на сезона.

Кризата при мърсисайдци с контузени защитници е налице, като партньорът в отбрана на Ван Дайк – Джо Гомес, получи тежка контузия на коляното по време на тренировка с националния отбор на Англия в международната пауза. Гомес също ще пропусне голяма част от сезона, но може да се върне в края на кампанията. Освен тях, Трент Алекзандър-Арнолд отпадна от сметките за месец след контузия на прасеца, получена при равенството 1:1 с Манчестър Сити преди десетина дни.

Рийс Уилямс и Неко Уилямс също имат проблеми, като преди двубоя с лидера във Висшата лига Лестър тази неделя, Жоел Матип е единственият вариант в центъра на защитата. Друг, преквалифициран на поста, е бразилският полузащитник Фабиньо, който също доскоро лекуваше контузия. Анди Робъртсън пък получи удар в мач на Шотландия, но е възстановен. Ливърпул приема Лестър на „Анфийлд“ в неделя от 21:15 часа българско време. А дали клубът ще купува нов защитник след кризата на поста вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички