Конте: Челси бе много близо до привличането на Ван Дайк и Лукаку


Конте: Челси бе много близо до привличането на Ван Дайк и Лукаку
Снимка: Gulliver/GettyImages

1261 0

Антонио Конте разкри, че Челси е бил „много близо“ до привличането на Върджил ван Дайк и Ромелу Лукаку след спечелването на Висшата лига през 2017. Конте спечели шампионската титла в първия си сезон начело на Челси и се надяваше да подсили състава за следващата кампания. Италианският специалист сподели, че „сините“ са били близо до връщането на Лукаку обратно в състава от Евертън, както и привличането на Ван Дайк, който тогава защитаваше цветовете на Ливърпул.

„Поисках двама играчи и бяхме много, много близо, след като спечелихме титлата. Единият играч бе Ромелу Лукаку, а вторият – Върджил ван Дайк, като и двамата бяха много, много близо до състава. Поддържахме контакт всекидневно и винаги казвах, че с тези двама играчи ще подобрим тима с 30%. Мисля, че загубихме инерцията, която имахме след титлата – инерция, която щеше да ни позволи да останем на върха дълги години. Жалко е, че не се случи, защото Ромелу показва в Интер, че идеята ми е била правила, както и Ван Дайк в Ливърпул“, започна той за The Telegraph.

След като пропусна да вземе дуото – Лукаку се присъедини към Манчестър Юнайтед, а Ван Дайк към Ливърпул в следващия трансферен прозорец – Челси остана пети в първенството и Конте бе уволнен. Той сега е с Интер и му остават 18 месеца от настоящия договор, но специалистът е склонен да се върне обратно в Англия в бъдеще.

„Имам този сезон и следващият до края на договора ми в Интер – стартирах проект тук и бих искал да остана още много години, защото изграждаме основите. Но, със сигурност, в бъдеще искам да се върна в Англия, защото се насладих на страхотен период, когато бях там. За мен и моето семейство ще бъде страхотно да се върнем в страната, защото изживяхме прекрасни мигове заедно преди няколко години“, завърши Конте.

Междувременно се появиха информации, че Антонио Конте възнамерява да пазарува от Челси, за да подсили сегашния си тим Интер (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички