Новак във Висшата лига взима Стивън Джерард за мениджър?


Новак във Висшата лига взима Стивън Джерард за мениджър?
Снимка: Getty Images/Guliver

1623 0

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард може да стане мениджър на новака във Висшата лига Лийдс, твърди Football Insider. Бившият капитан на мърсисайдци в момента е наставник на Глазгоу Рейнджърс, но от следващия сезон може да дебютира като треньор и в Премиър лийг.

Мениджър на Лийдс към днешна дата е един от най-големите специалисти в професията - Марсело Биелса, който наскоро постигна договорка с шефовете си да остане начело на тима до края на сезон 2020/21. След това обаче е много вероятно Биелса да напусне, за да премине в по-голям отбор.

Именно поради тази причина в Лийдс вече разсъждават по въпроса кой да наследи Биелса и да продължи успехите му в отбора. В клуба са се спрели на името на Джерард, който се справя отлично като треньор на Рейнджърс и има достатъчно авторитет, за да поведе Лийдс към още по-високи резултати.

В същото време за Джерард би било естествено продължение на кариерата му и крачка напред към голямата му цел - един ден да ръководи своя Ливърпул. "Червените" се радват на много успешни години под ръководството на Юрген Клоп, но немският специалист вероятно ще приключи престоя си на "Анфийлд" през 2024 година.

В момента обаче Ливърпул изпитва сериозни кадрови проблеми, като за последно се контузи още един бранител, който се явяваше заместник на останалите защитници с травми (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички