"Все едно е Коледа!": Клоп сподели радостни новини за Ливърпул


"Все едно е Коледа!": Клоп сподели радостни новини за Ливърпул
Снимка: Getty Images

1472 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп най-после има повод за усмивки, след като кризата с контузени играчи започва да се потушава. Диого Жота се завръща в състава на мърсисайдци, а много близо до завръщане е и Тиаго Алкантара.

Дарвин Нунес пък изтърпя наказанието си, а Клоп ще има богат избор за нападението си в предстоящото дерби на Мърсисайд срещу Евертън. Германецът определи настоящата ситуация в клуба като "все едно е Коледа" заради "подаръците", които е получил.

"Диого тренира вчера с отбора за първи път и днес тренира отново. Трябва да вземем решение дали има смисъл да го включваме в състава или не (за мача с Евертън). Но ако го направим, тогава за първи път ще имаме петима нападатели. Чувстваме се като на Коледа. Ще видим дали ще направим промени", каза Клоп.

"Тиаго е най-близо до завръщане, мисля, че в началото на следващата седмица той ще бъде на отборна тренировка. Хендо... не знаем още нищо, все още чакаме резултата. Той определено е извън сметките, контузен е, но не знаем колко сериозно."

"Наби (Кейта) има мускулна контузия, Окс (Алекс Окслейд-Чембърлейн) е с мускулна контузия и очевидно и двамата ще отсъстват известно време. Калвин Рамзи все още е аут, но наистина се приближава до завръщане.

Що се отнася до изтърпяването на наказанието от Нунес, Клоп каза: „Когато беше ясно, че са три мача наказание, си помислихме, че първият мач, в който може да играе, е дербито! Но сега той си взе поука. Той е в наистина добра форма. Опитваме се да му дадем допълнителен принос както физически, така и тактически. Той изглежда наистина спокоен сега, повече от преди."

Юрген Клоп коментира и трансфера на Артур в Ливърпул, както и кога се очаква да дебютира за мърсисайдци (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички