"Добър е колкото Лионел Меси": Легенда на Арсенал сравни Букайо Сака с аржентинеца


"Добър е колкото Лионел Меси": Легенда на Арсенал сравни Букайо Сака с аржентинеца
Снимка: Висша лига

1406 0

Легендарният футболист на Арсенал - Тони Адамс, си позволи да сравни уменията на звездата на "топчиите" с тези на Лионел Меси, заявявайки, че британецът е добър колкото самия него.

"Мисля, че играчът на сезона е Сака. Детето е просто феноменално. Дори се скарах малко с Гарет Саутгейт по време на Световното първенство, защото го извади от игра", каза Адамс за "Seaman Says Podcast".

"Той е добър колкото Меси. Меси очевидно е в края на кариерата си. Той се завърна по-силено от всякога, след като изпусна онази дузпа на финала на Евро 2020. Всеки път, когато го видя, той създава голове и вкарва голове. Той е феноменален футболист, най-добрият играч на Англия и най-добрият играч на Арсенал", допълни още бившият защитник.

22-годишният Сака се наслаждава на превъзходен сезон за клуба и страната, като продължава да претендира да бъде един от най-вълнуващите нападатели в световния футбол. Той играе важна роля в похода на Арсенал към първата им титла във Висшата лига от 2004 година насам.

Английското крило отбеляза седем гола и даде шест асистенции в 23 изяви в различни турнири. Той също беше забележителен за Англия на Световното първенство по футбол в Катар, като вкара три гола и направи асистенция в четири изяви.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеп Гуардиола призна надмощието на Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички