Впечатляващите показатели на Зиеш, заради които Челси го пожела


Впечатляващите показатели на Зиеш, заради които Челси го пожела
Снимка: Getty Images/Guliver

2096 0

Привличането на атакуващия халф Хаким Зиеш може с право да се нарече трансферен удар за Челси. Статистиката на нидерландеца с марокански произход в Ередивизи е впечатляваща. Според Squawka, бившият вече футболист на Аякс е най-добър в нидерландското първенство по 8 показателя. Периодът, в който той е постигнал тези успехи е от сезон 2017/18 до трансфера му в английския гранд.

Зиеш е играчът с най-много отправени удари към вратата, най-много асистенции, най-много центрирания, най-много извеждащи подавания. Лидер и по отнети топки около противниковото наказателно поле, създадени шансове за гол и по голове след удари извън наказателното поле.

Атакуващият халф ще доиграе сезон 2019/20 в Аякс, а от лятото ще се присъедини към Челси. Зиеш играе за нидерландския гранд от 2016 година, когато привлечен от Твенте. А колко "евтино" е излязъл играчът на англичаните вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички