Реал Мадрид оглави класация за най-много разходи в последната година


Реал Мадрид оглави класация за най-много разходи в последната година
Снимка: Guliver/GettyImages

4167 0

От CIES Football Observatory публикуваха списък на клубовете, които са похарчили и получили най-много пари в последните 12 месеца. Изследването е на база приходи и разходи на всеки един играч от първия състав.

От клубовете, които са с най-голяма печалба Челси е лидер с 205 млн. евро, като това е обяснимо заради трансферното ембарго, което имаха лондончани. Единственото, което можеха да направят е да се възползват от опцията да закупят Матео Ковачич за 45 млн. евро от Реал Мадрид. Веднага след Челси е Бенфика, който регистрира печалба от 166 млн. евро.

За това огромна заслуга има продажбата на Жоао Феликс на Атлетико (Мадрид),а  трети в класацията е Аякс с печалба от 137 млн. евро. Холандският гранд се разделиха Френки Де Йонг и Матиас Де Лихт. Изключително любопитно е, че в първите 20 места няма нито един испански отбор.

Такъв обаче оглавява класацията за най-много загуби - Реал Мадрид със 181 млн. евро . Мадридчани са похарчили най-много - 330 млн. евро за последните два трансферни прозореца, подписвайки с Еден Азар, Родриго, Лука Йович, Едер Милитао, Менди и още други играчи. "Белия балет" обаче е продал играчи за само 149 млн. евро, откъдето идва и разликата в баланса.

На второто място пък е английският тим Астън Вила, който е похарчил 172 млн. евро, а е получил едва 3 млн. евро за трансфери. Трети е Барселона със загуби от 166 млн. евро, след като пръсна 288 млн. евро за играчи като Антоан Гризман, Френки Де Йонг, Нето и Емерсон, докато в касата са влезле 122 млн. евро.

А как "Ефектът: Роналдо" се отрази в негативен смисъл на Ла лига след напускането му - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички