Ливърпул работи по три сделки след края на сезона


Ливърпул работи по три сделки след края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

4560 0

Празненствата около титлата на Ливърпул все още не са отминали, но ръководството на тима вече "движи" няколко сделки, които да помогнат за бъдещето на шампионите. Най-важната работа на тима в момента е подновяването на контракта на Джорджиньо Вайналдуум. 

Холандският ас има контракт с "червените" до края на 2021 година, като през тази година ще навърши 30 години. Засега идеята на клуба е да поднови договора му до 2022 година с опция от страна на клуба за удължаването му до 2023 година. Това е приоритет №1 за Юрген Клоп, който иска да запази задължително ядрото, което донесе първа титла на мърсисайдци от 30 години насам. 

Втората сделка, която по всяка вероятност ще помогне за финансирането на селекцията на Ливърпул, е свързана с Деян Ловрен. Хърватинът тотално изпадна от плановете на Клоп и загуби дори мястото си на първа резерва, а по всяка вероятност ще бъде продаден на Зенит срещу 11 милиона паунда. 

Ръководството на Ливърпул работи и по свалянето на трансферната цена на Тиаго Алкантара. "Червените" искат да увеличат дълбочината на състава в средната линия, а испанският национал има договор с Байерн до лятото на 2021 година. Халфът няма намерение да остава на "Алианц Арена", а баварците искат 40 милиона за неговите услуги. На този етап Ливърпул е склонен да брои 25 и, въпреки че все още няма официална оферта, такава се очаква в скоро бъдеще, тъй като тази година периодът за подготовка до старта на сезона ще е по-кратък от стандартния. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички