Висшата лига в ступор: Ако Холанд напусне Манчестър Сити, напуска и Острова


Висшата лига в ступор: Ако Холанд напусне Манчестър Сити, напуска и Острова
Снимка: GettyImages

1956 0

Ерлинг Холанд премина в Манчестър Сити и се вписа изключително бързо в състава на Хосеп Гуардиола. В изиграните досега мачове във Висшата лига с фланелката на „гражданите“ 22-годишният нападател има отбелязани 20 гола, от които и направени три хеттрика на „Етихад“.

След невероятната форма, която норвежецът демонстрира, въпросите около евентуалния следващ трансфер на футболиста започват да стават все повече. Неотдавна се твърдеше, че в договора на нападателя има специална клауза, която поставя Реал Мадрид една крачка пред останалите отбори, ако Холанд реши да си тръгне от Манчестър Сити. Хосеп Гуардиола обаче сложи край на тези твърдения, след като отрече за съществуването на такава клауза.

Според информация на The Athletic Холанд има освобождаваща клауза от 175.5 млн. паунда, която ще се активира през 2024 година. Ключовото е, че нито един отбор от Висшата лига няма да може да активира въпросната клауза. При преминаването си в тима на Гуардиола Холанд подписа 5-годишен договор, според който освобождаващата клауза ще става все по-ниска с всяка изминала година.

Към момента няма изгледи, че норвежецът иска да напусне Манчестър Сити.

Баща му спомена, че мисли, че синът му ще иска да се докаже в няколко първенства. „Може да играе например две години и половина в Германия, две години и половина в Англия и след това в Испания, Италия, Франция…“, бяха думите на Алф-Инге Холанд. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички