Висшата лига наказа още един рефер, забравил да начертае линиите на засадата


Висшата лига наказа още един рефер, забравил да начертае линиите на засадата
Снимка: Getty Images

1217 0

Висшата лига потвърди, че Лий Мейсън е отстранен от службата на ВАР след сериозната му грешка при равенството на Арсенал с Брентфорд.

Мейсън предоставяше технологична помощ на реферите на терена по време на срещата на "Емирейтс". Той позволи на спорния изравнителен гол на Иван Тоуни за Брентфорд да остане въпреки повторенията, показващи, че Кристиан Норгаард е бил в засада, преди да центрира, за да отбележи неговия съотборник.

Органите, които отговарят за съдийството във Висшата лига, по-късно признаха за "човешка грешка", която коства трите точки на преследващите титлата "артилеристи" в лондонско дерби с "пчеличките". Твърди се, че Мейсън е "забравил" да начертае правилните линии, когато е разследвал играта, водеща до гола на Тоуни.

Преди това Мейсън отпадна от Висшата лига през септември 2022 г., след като отмени гол от Нюкасъл в срещата им с Кристъл Палас на "Сейнт Джеймс Парк", който трябваше да остане в сила. Говори се, че шефът на съдиите Хауърд Уеб е свикал спешна среща след важни грешки от неговите подопечни, като клубовете, засегнати от някои объркващи обаждания, са получили извинения.

Джон Брукс, който погрешно отмени гол на Брайтън в срещата им с Кристъл Палас през уикенда, вече беше отстранен от ВАР тази седмица за мърсисайдското дерби и ключовия сблъсък между Арсенал и Манчестър Сити. Той обаче получи наряд в следващия кръг от срещите и ще бъде четвъртият съдия, когато топчиите се отправят към Астън Вила в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички