Висшата лига излъчва по пет мача на pay-per-view, сред тях са двубои на Ливърпул и Манчестър Юнайтед


Висшата лига излъчва по пет мача на pay-per-view, сред тях са двубои на Ливърпул и Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1611 0

Висшата лига се съгласи на сделка с домашните телевизионни канали за мачове извън традиционните слотове за излъчване на pay-per-view. Цената на платените мачове ще бъде 14.95 лири, като от Премиър лийг определят решението като "временно".

До момента през сезона, BT Sport и Sky Sports предават всички двубои от Премиършип като част от съществуващите футболни пакети – временна мярка, поради липсата на фенове по трибуните в резултат от пандемията от коронавирус.

Но според новия временен план, тези мачове извън нормалните слотове за излъчване, най-вече в събота от 15:00 часа българско време, сега ще бъдат налични за закупуване чрез платфомите за pay-per-view.

„Според тези нови договорки, сегашните селекции за пряко излъчване ще останат в сила и ще бъдат предавани по план. В добавка, петте срещи на кръг, които не са вече избрани, ще бъдат налични за привърженици на pay-per-view, на платформите на BT Sport и Sky Sports. Споразумението ще бъде редовно преразглеждано в консултация с клубове и в съответствие с решения, взети от правителството по отношение завръщането на фенове по трибуните“, се казва в изявление на лигата.

Сред мачовете, които ще бъдат предавани на pay-per-view, според новата формула са гостуването на Манчестър Юнайтед на Нюкасъл на 17 октомври и домакинството на Ливърпул на Шефилд Юнайтед седмица по-късно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички