Ван Дайк "обвини" феновете за слабия старт на сезона за Ливърпул


Ван Дайк "обвини" феновете за слабия старт на сезона за Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1863 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк разказа как отсъствието на фенове по трибуните въздейства на тях, играчите, и на представянето им. В последния кръг на Висшата лига "червените" претърпяха разгромна загуба с 2:7 от Астън Вила. Няколко дни по-рано тимът отпадна от Купата на Лигата от Арсенал.

"Феновете могат да играят огромна роля в трудните моменти на мачовете, но в добрите също. Когато пропускате, феновете ви подкрепят, когато бележите, те държат противника на разстояние. Това се случва с всички отбори, но за нас е особено важно - всички знаят колко е трудно да играеш на "Анфийлд" с феновете, които ни подкрепят. Надявам се, че всичко ще се промени възможно най-скоро, защото имаме нужда от феновете", заяви нидерландецът пред "ВВС".

"Това подобрява представянето ни вкъщи, но когато играем навън и местните фенове са срещу нас, това ми харесва. Понякога това дава мотивация да се справим по-добре. Това определено ми харесва и ми липсва", допълни Ван Дайк. Той самият през този сезон има проблеми с представянето (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички