Единсон Кавани взе "прокълнатия" номер в Юнайтед след заминаването на Роналдо


Единсон Кавани взе "прокълнатия" номер в Юнайтед след заминаването на Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

3077 0

Единсон Кавани наследи емблематичната фланелка №7 в Манчестър Юнайтед, но фланелката се оказа толкова пречка, колкото и полезна за предишните играчи, които я носеха. Уругвайският нападател, който подписа едногодишна сделка в последния ден от трансферния прозорец за седмична заплата от 200 000 паунда на седмица, носеше фланелката с номер 9 в бившия клуб ПСЖ.

Но ако някой от феновете се притесняваше от отношението му преди преместването, решението му да заеме прочутия номер 7 е индикация, че иска да запише името си в историята на "червените дяволи".

Но откакто Кристиано Роналдо замина за Реал Мадрид през 2009 г., "обитателят" на номер 7 се бори да оправдае очакванията. За последно Алексис Санчес носеше тази фланелка, като се присъедини от Арсенал през зимата на 2018 г. и 18 месеца по-късно бе трансфериран в Интер. Повече от десетилетие няма играч, който да е успял да бъде запомнен с представянето и и да носи именно този номер на гърба си.

С имена като Джордж Бест, Дейвид Бекъм и Ерик Кантона, носили тази фланелка, е много трудно да се докажеш. След като първоначално отхвърли номера, когато се присъедини през 2003 г., Роналдо достигна глобален статут на суперзвезда.

Оттогава обаче петима футболисти са я носили и са вкарали само 14 гола във Висшата лига помежду си за 11 години. За шест години Роналдо вкара 84 гола в лигата за "червените дяволи" и никой не се приближи дори до този рекорд.

Положително за феновете на Юнайтед обаче е фактът, че Кавани вече е носил номера, макар и в клубове, които не са толкова престижни като Юнайтед. 33-годишният играч избухна на сцената в Европа с Палермо, преди да премине към Наполи. С №7 на гърба си, той вкара 112 гола в 213 мача за двата клуба във всички състезания.

А ето коя е била голямата грешка на тима на трансферния пазар според Димитър Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички