Министър във Великобритания призова играчите да намалят заплатите си


Министър във Великобритания призова играчите да намалят заплатите си
Снимка: Gulliver/GettyImages

3331 0

В Англия се породи противоречие относно това дали играчите от Висшата лига трябва да намалят заплатите си. Именно с такъв призив излезе британският здравен министър Мат Хонкок.

"Смятам, че всеки трябва да играе своята роля в този момент. Трябва да обединим усилия и това означава, че и футболистите във Висшата лига е необходимо да се присъединят. Предвид жертвите, които много хора правят, включително някои мои колеги в Национална здравна служба, които са направили крайната жертва и бяха заразени, и за съжаление вече не са сред нас, мисля, че първото нещо, което играчите могат да направят е да намалят заплатите си", заяви здравният министър.

Асоциацията на професионалните футболисти е на същото мнение, но пишат още: "ако клубовете могат да си позволят да плащат едновременно на футболистите и на останалите служите, те трябва да го сторят". "Наясно сме с обществените нагласи, че футболистите би трябвало да допринесат за заплатите на останалите служители на клубовете. Нашата позиция към този момент обаче е – както е и в бизнеса, ако клубовете могат да си позволят да плащат едновременно на футболистите и на останалите служите, те трябва да го сторят. Използването на държавни пари, когато един отбор не се нуждае от тях, е във вреда на цялото общество. В случаите, когато клубовете имат нужния ресурс, а част от заплатите на футболистите се дават на останалите служители, единствените печеливши са акционерите“. А каква доста сензационна идея се породи за приключването на Висшата лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички