Висшата лига даде съгласието си: Челси ще бъде продаден скоро


Висшата лига даде съгласието си: Челси ще бъде продаден скоро
Снимка: Getty Images

456 0

Английската Висша лига обяви, че одобрява продажбата на гранда Челси на консорциума воден от Тод Боули за 4,25 милиарда паунда. Управниците на английското първенство са взели това решение след много внимателна и акуратна инспекция по случая.

Остава британското правителство също да даде своето съгласие, издавайки лиценз, с който да може да се финализира сделката. То има за задача да се увери, че настоящият собственик на клуба Роман Абрамович няма да получи и цент от продажбата на Челси.

Ето и изявлението, което направиха от Висшата лига:

"Бордът на Висшата лига одобри офертата на консорциума воден от Тод Боули за закупуването на Челси. Детайлите около продажбата трябва да се прегледат и от правителството, преди да се навлезе във финалната фаза от сделката".

Членовете на консорциума, който купува клуба са Cleartake Capital Group, Тод Боули, Хансйорг Вис и Марк Уолтър. Управата на Челси ще трябва да доизясни детайлите с правителството, за да получи нужния лиценз за продажба". 

Роман Абрамович неведнъж заяви, че няма да иска да му се връща отпуснатият от 1,6 милиарда заем, това по всяка вероятност ще ускори процедурата по продажбата, която се очаква да бъде обявена тази седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ: С кой полузащитник иска да се подсили Томас Тухел.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички