Тотнъм си го върна на Манчестър Сити в исторически ден за Хари Кейн (ВИДЕО)


Тотнъм си го върна на Манчестър Сити в исторически ден за Хари Кейн (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3744 0

Тотнъм успя да победи Манчестър Сити в дербито на 22-ия кръг на Висшата лига с минималното 1:0 у дома на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". Единственото попадение в Северен Лондон бе отбелязано от лидера на "спърс" - Хари Кейн.

Дербито стартира скоростно. Тотнъм пое инициативата рано-рано и откри резултата чрез Хари Кейн, който се възползва от подаване на Пиер-Емил Хойберг след грешка в изнасянето на топката на Сити. Това бе гол номер 267 за британеца с екипа на "шпорите", като той се превърна в едноличен лидер при голмайсторите в тима.

Сити бе много близо до изравняването в самия край на първата част, но напречната греда спаси домакините, след като Рияд Марез нанесе силен удар и я разтресе.

През втората част динамиката на двубоя се запази. Сити установи контрол в заключителните минути, но на два пъти Хулиан Алварес пропусна да изравни. В самия край Тотнъм трябваше да изстрада победата си, тъй като Кристиан Ромеро получи втори жълт картон и бе изгонен. В крайна сметка, "шпорите" удържаха и се поздравиха с трите точки.

След днешното дерби Сити продължава да е втори с актив от 45 точки - 5 по-малко от лидера Арсенал. Тотнъм е на петата позиция с 39 пункта. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира изключително динамично. Двата тима създадоха няколко положения в ранните минути, но не и нищо по-опасно пред двете врати. В крайна сметка, "шпорите" откриха. Сити допусна грешка в изнасянето, от която се възползва Пиер-Емил Хойберг. Полузащитникът отне топката и я предостави на Хари Кейн, който не сбърка пред Едерсон. 1:0 за Тотнъм.

ХАРИ КЕЙН ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИШЕ ИСТОРИЯ С ЕКИПА НА ТОТНЪМ

След попадението срещата се поизнерви. Футболистите на "спърс" - Родриго Бентанкур и Кристиан Ромеро, си изкараха жълти картони заради груба игра срещу играчи на "гражданите". Манчестър Сити всячески се опитваше да се добере до вратата на Лорис, но защитата на Тотнъм стоеше добре построена.

В самия край на първта част Сити бе изключително близо до изравнителния гол. "Гражданите" организираха чудесно нападение, което завърши с удар на Рияд Марез, но той имаше малшанса да разтресе напречната греда на Лорис.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Тотнъм излезе вдъхновен след почивката. "Шпорите" започнаха светкавично втората част и не спряха да търсят гола. Най-близо до него бе Бен Дейвис в 57-ата минута. Защитникът получи центриране от корнер и нанесе силен удар с глава, но топката прелетя над напречната греда на Едерсон.

Тотнъм продължи да доминира и стигна до още една отлична възможност. "Шпорите" направиха бърза контраатака, която завърши с подаване на Емерсон Роял в наказателното поле, където обаче Хари Кейн не бе достатъчно бърз, за да засече и да се разпише за втори път. Последва шанс и за Сити, Хулиан Алварес нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но той мина опасно близо до вратата на Лорис. Отново Кейн бе под светлината на прожекторите в 69-ата минута, минавайки през няколко футболисти на Сити, но шутът му бе спасен от Едерсон.

Около 85-ата минута емоциите на терена взеха връх. 2 минути по-късно Кристиан Ромеро си изкара втори жълт картон и бе изгонен от Анди Мадли. След тази ситуация Сити се хвърли в предни позиции, но защитата на "спърс" успя да удържи нападенията и се поздрави с трите точки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Дайър, Ромеро, Дейвис, Роял, Хойберг, Бентанкур, Перишич, Кулушевски, Сон, Кейн

Манчестър Сити: Едерсон, Люис, Аканджи, Аке, Уолкър, Родри, Бернардо Силва, Марез, Грийлиш, Алварес, Холанд

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Сити продължава да преследва първенеца в таблицата - Арсенал. "Топчиите" загубиха вчера (4 февруари) с 0:1 от Евертън, а сега момчетата на Пеп Гуардиола ще опитат да скъсят дистанцията до върха на 2 точки.

Тотнъм продължава да "флиртува" с място в топ 4. "Шпорите" се намират на петата позиция в класирането и са с актив от 36 пункта - четири по-малко от четвъртия в таблицата - Нюкасъл.

Сити и Тотнъм се играха един срещу друг на "Етихад" неотдавна - на 19 януари. Тогава "гражданите" допуснаха два бързи гола, но след почивката направиха пълен обрат и се поздравиха с победа с 4:2 у дома.

Очаква се Пеп Гуардиола да излезе с възможно най-добрия състав, докато за Тотнъм под въпрос остават Лукас Моура и Папе Сар.

Главен арбитър на двубоя ще бъде Анди Мадли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички