Манчестър Юнайтед разби Лийдс в голово шоу на "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед разби Лийдс в голово шоу на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

4975 0

Манчестър Юнайтед разгроми Лийдс с 6:2 като домакин в един от най-любопитните двубои за кръга в английската Висша лига. "Дяволите" започнаха ударно мача с четири бързи попадения, а през втората част добавиха още два гола, за да спечелят убедително срещата на "Олд Трафорд".

Скот Мактоминей и Бруно Фернандеш се отчетоха с по две попадения в мача, докато Виктор Линдельоф и Даниел Джеймс добавиха по още един. За отбора на Марсело Биелса се разписаха Купър през първата част и Далас през второто полувреме.

С успеха Манчестър Юнайтед влезе в топ 3 на временното класиране във Висшата лига, събирайки 26 точки - с 1 по-малко от втория Лестър и 5 по-малко от лидера Ливърпул. Трябва да се отбележи обаче, че "червените дяволи" са и с мач по-малко от останалите.

Лийдс пък остава на 14-а позиция със 17 точки от 14 срещи. За тима предстоят наглед по-лесни двубои срещу Бърнли (27.12) и срещу Уест Бромич (29.12) до края на календарната година.

За играчите на Солскяер пък предстоят още 3 мача през 2020 година - четвъртфинал за Купата на Лигата срещу Евертън (23.12), както и мачове с Лестър (26.12) и Уулвърхемптън (29.12) от Висшата лига.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Марсиал получи добро подаване от Фернандеш в наказателното поле и преодоля противников играч, освобождавайки си позиция за стрелба, но се забави твърде много и бе затворен. Секунди след това Рафиня стреля за Лийдс с крак в наказателното поле, но Де Хеа отрази, а топката се отби и в страничния стълб след намесата на испанеца.

66' - 5:1! Юнайтед отново нанася своя удар чрез контраатака. Мактоминей записа и асистенция след двата си гола, след като намери добре Дан Джеймс на границата на наказателното поле. Уелсецът преодоля противниковата отбрана още с поемането си и излезе сам срещу вратаря, завършвайки с удар, който мина между краката му.

Две минути по-късно Антони Марсиал бе съборен в наказателното поле на Лийдс и бе отсъдена дузпа. С изпълнението се нае щатният изпълнител Бруно Фернандес, който излъга вратаря и вкара с удар по земята. 69 - 6:1!

73' - 6:2! Головете в този двубой просто нямат край. Далас с премерен удар от границата на наказателното поле намаля пасива на своя тим.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

2' - 1:0! Юнайтед започна много силно двубоя и още във втората минута поведе в резултата. Рафиня загуби топката в своята половина, тя попадна в Бруно Фернандеш, той напредна и подаде към Мактоминей, който без да се бави стреля отдалеч и не остави шансове на стража на гостите.

4' - 2:0! Невероятно, но факт. Секунди след първия гол Мактоминей вкара и втори такъв. Този път Антони Марсиал го изведе и на по-добра позиция и той отново прецизно насочи топката покрай вратаря, за да удвои аванса на своя тим.

20' - 3:0! Само една минута, след като гол на Бамфорд за Лийдс бе отменен поради засада, "червените дяволи" направиха преднината си класическа, след като този път Бруно Фернандеш се разписа след силен изстрел по земя от непосредствена дистанция.

37' - 4:0! Люк Шоу центрира от ъглов удар на първа греда. Там с глава отигра Антони Марсиал, който прати топката към втора греда, където бе Виктор Линдельоф, който с крак от непосредствена дистанция нямаше проблеми.

42' - 4:1! Гостите връщат едно попадение, след като Купър засече добре с глава центриране от ъглов удар, справяйки се с противниковата защита. Топката се отби в гредата и влезе в мрежата, като Де Хеа нямаше шанс.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като Манчестър Юнайтед сериозно разочарова привържениците си с отпадането си в груповата фаза на Шампионска лига, то сега отборът ще трябва да се реванши с по-добро представяне във Висшата лига, където могат да бъдат съсредоточени силите на тима.

Формата на "червените дяволи" в последните двубои в първенството е задоволителна - 5 победи и 1 равенство за последните 6 мача, като ремито дойде срещу Манчестър Сити. Трябва да се отбележи обаче, че голяма част от успехите дойдоха много измъчено и след обрати.

Сега Юнайтед ще се изправи срещу завърналия се в елита Лийдс. Футболистите на Марсело Биелса започнаха впечатляващо кампанията, но постепенно нивото на игра спадна и към момента отборът е на незавидната 14-а позиция със 17 точки от 13 мача. Юнайтед е 7-и, но има добри изгледи към топ 4, тъй като е само на 1 точка оттам, а и с по-малко мачове.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Джеймс, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

Лийдс: Мелие, Далас, Айлинг, Купър, Алиоски, Филипс, Рафиня, Родриго, Клих, Харисън, Бамфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички