Блестящ индивидуален пробив на Марез стигна на Манчестър Сити за победа срещу Лестър


Блестящ индивидуален пробив на Марез стигна на Манчестър Сити за победа срещу Лестър
Снимка: Gulliver/GettyImages

4063 0

Отборът на Манчестър Сити успя да измъкне трудна победа при гостуването си на Лестър. Двубоят на "Кинг Пауър Стейдиъм" завърши при резултат 0:1. Серхио Агуеро пропусна дузпа в средата на втората част, а заменилият го около 15 минути по-късно Габриел Жезус донесе успеха за "гражданите" след прекрасен индивидуален пробив на Рияд Марез.

По този начин Манчестър Сити вече има 57 точки и дърпа със 7 на днешния си опонент. Тимът на Пеп Гуардиола е на 2-рото място в класирането. Лестър е на 3-та позиция с 50 точки. А ето и всичко по-интересно от днешния двубой:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 5-тата минута левият бек на Лестър Бен Чилуел има претенции, че е съборен в наказателното поле на Сити, но съдията Пол Тиърни остава безмълвен. В 8-мата минута Джейми Варди е изведен по чудесен начин сам срещу Едерсон, но изстрелът на английския нападател среща страничната греда. В 16-тата минута Манчестър Сити организира добра атака, при която топката достига до Серхио Агуеро, той намира Гюндоган, чийто удар обаче е спасен от Шмайхел и топката излиза в корнер.

В средата на първото полувреме "гражданите" натискат и стигат до последователни ъглови удари. В 24-тата минута Кевин Де Бройне пробива в полвоината на Лестър и след комбинация с Рияд Марез пробва удар отдалеч, който обаче е неточен. В 28-мата минута Мадисън стреля от пряк свободен удар, но топката се отбива в стената.

Отново Джеймс Мадисън имаше възможностт да застраши вратата на Едерсон в 36-тата минута, но изстрелът му бе отразен от бразилския страж. Три минути по-късно Ихеаначо бе изведен сам срещу Едерсон, но вратарят му изби топката. При ситуацията нигерийският нападател получи контузия. В последната минута от първата част Сити направиха добра контраатака, при която Де Бройне намери Агуеро, а аржентинецът вкара топката в мрежата. При паса към нападателя обаче е имало засада. Полувремето завършва с неточен удар от пряк свободен на Рияд Марез.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Брендън Роджърс извършва смяна на почивката и Харви Барнс се появява в игра на мястото на Келеши Ихеаначо. В 53-тата минута Де Бройне застраши сериозно вратата на Каспер Шмайхел, но вратарят улови. Пеп Гуардиола прави първа промяна и вади от игра Аймерик Лапорт за сметка на Николас Отаменди. В 60-тата минута Илкай Гюндоган стреля, при което топката се отбива в ръката на Денис Прат и след преразглеждане с ВАР съдията Пол Тиърни дава дузпа за "гражданите". Зад топката застава Серхио Агуеро, но дузпата е спасена от Каспер Шмайхел!

Веднага след това аржентинецът прави нов пропуск пред вратата на Лестър. В 70-тата минута Варди бе оставен на чиста позиция, но пропусна. Гуардиола решава да направи още една промяна и вади Агуеро. На негово място в игра се появява Габриел Жезус. Именно появилият се Жезус има първи шанс да се разпише, но ударът му е слаб. В 80-тата минута Рияд Марез направи невероятен пробив през защитата на бившия си тим, след което подаде на Габриел Жезус и бразилецът открива резултата - 0:1

В 87-мата минута Бернардо Силва застрашава вратата на Шмайхел, но ударът му минава встрани. В последните минути на срещата Брендън Роджърс опита да промени нещо, вкарвайки в игра Айосе Перес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕСТЪР: Каспер Шмайхел, Чаглар Союнджу, Джони Еванс, Кристиан Фукс, Рикардо Перейра, Бен Чилуел, Денис Прат, Юри Тилеманс, Джеймс Мадисън, Келеши Ихеаначо, Джейми Варди

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кайл Уокър, Бенжамен Менди, Аймерик Лапорт, Фернандиньо, Родри, Илкай Гюндоган, Кевин Де Бройне, Бернардо Силва, Рияд Марез, Серхио Агуеро

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

„Лисиците“ не се намират в най-добрата си серия от началото на сезона. Играчите на Брендън Роджърс имат едва 1 успех в последните 5 двубоя за първенството. Слабата форма на тима на Лестър съвпадна и с головата суша на голмайстора им Джейми Варди. Английският нападател не се е разписвал във Висшата лига от два месеца, като последният гол, който вкара беше именно във вратата на Манчестър Сити.

Последните седмици за „гражданите“ бяха доста неприятни, като най-лошата новина бе наказанието, дошло от УЕФА, което извади Манчестър Сити за две години от Шампионската лига. Играчите на Пеп Гуардиола се върнаха на победния път в първенството през тази седмица, след като спечелиха срещу Уест Хям с 2:0. Манчестър Сити вече срещна Лестър веднъж през сезона, като мачът на „Етихад Стейдиъм“ завърши с успех за „гражданите“ с резултат 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички