Манчестър Юнайтед надлъга Челси в дерби с доста спорни моменти за исторически успeх


Манчестър Юнайтед надлъга Челси в дерби с доста спорни моменти за исторически успeх
Снимка: Getty Images/Gulliver

45990 0

Манчестър Юнайтед победи Челси с 0:2 в дербито на 26-тия кръг на Висшата лига. Попаденията бяха дело на Антони Марсиал и Хари Магуайър, но лондончани има от какво да са недоволни. Късметът определно не бе на тяхна страна днес, като ВАР отмени две техни попадения, а и имаха претенции към не малко отсъждания на съдията Антъни Тейлър. Основното е за червен картон на Хари Магуъйър през първата част за фаул срещу Миши Батшуай.

Това е третият спечелен мач на "червените дяволи" срещу Челси през този сезон, като постигнаха по-рано и победа за Купата на лигата. Освен това Юнайтед за първи път е историята на Висшата лига прави дубъл срещу този съперник в един сезон. Челси запазва четвъртото си място, но има само с точка повече от петия Тотнъм. "Червените дяволи" пък се изкачиха до седмата позиция и вече изостават само с 3 точки от "сините".

Още в началните минути и двата отбора започнаха да атакуват, като в 6' Рийс Джеймс отправи никак нелош удар от границата на наказателното поле, който премина в близост до левия страничен стълб. Три минути след това Вилиан опита фалцов удар от границата на наказателното поле, но той мина покрай лявата греда. В 10' се стигна до неприятен момент за лондончани, тъй като бяха принудени да направят принудителна смяна и то на един от най-важните си играчи - Нголо Канте. На негово място влезе Мейсън Маунт.

Като цяло, "сините" владееха повече инициативата, но въпреки динамиката на срещата опасните положения не бяха толкова много. В 22' се стигна до първата доста противоречива ситуация. Магуайър се опита да овладее топката точно покрай тъчлинията, но не успя. Бранителят се свлече на земята заедно с Батшуай, като се видя, че Магуайър умишлено протегна крака си към играча на Челси. Реферът обаче дори не пожела преразглеждане с ВАР.

Малко след това Батшуай пропусна златен шанс да се разпише. Вилиан му предостави топката на дузпата, но белгиецът стреля встрани от вратата, пропилявайки най-чистата възможност до момента. В 35' Вилиан преодоля Фернандеш и падна около наказателното поле, претендирайки за фаул. Реферът Антъни Тейлър обаче прецени, че това е симулация и показа жълт картон на бразилеца, въпреки че имаше контакт.

В 37' защитник не прецени добре шпагата си на границата на наказателното поле и топката попадна в Антони Марсиал, който стреля, но топката мина малко встрани от дясната греда. В самия край на полувремето с единствения си точен удар "червените дяволи" откриха резултата.  Аарън-Уан Бисака центрира отдясно, а Марсиал изпревари във въздуха Андреас Кристенсен и с глава откри резултата. И след гола Челси веднага имаше чисто положение, от което можеше да изравни, но Батшуай пак стреля встрани от целта.

На почивката Франк Лампард направи втора принудителна смяна, след като Кристенсен пострада при сблъсък с Марсиал в края на първата и бе заменен с Курт Зума. Лондончани продължиха да са по-активни, но им липсваше шанс преди гола. В 56' резервата Зима скочи най-високо при центриране в наказателното поле и се разписа, но след преразглеждане попадението бе отменено заради нарушение от страна на Аспиликуета. Той наистина изблъска Брендън Уилямс, но след като самият испанец бе блъснат от Фред.

В 63' Педро извърши наказание на границата на наказателното поле, като зад топката застана новото попълнение на Юнайтед - Бруно Фернандеш. Той отправи плътен удар, но топката се отби в гредата. Две минути след това Магуайър засече с глава центриране на Фернандеш и удвои аванса на Манчестър Юнайтед.

След второто попадение във вратата на Кабайеро Лампард пусна в игра Оливие Жиру. И в 77' нападателят се разписа, но отново попадението бе отменено заради намесата на ВАР. Челси просто нямаше късмет в днешния двубой, като в 90' Мейсън Маунт нанесе добър удар към вратата от фаул, но топката нацели дясната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Кабайеро, Джеймс, Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Педро, Вилиан, Батшуай

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Байи, Уилямс, Шоу, Фред, Матич, Фернандес, Даниел Джеймс, Марсиал

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лондончани не се намират в особено добра форма, като отборът има само един успех в последните 5 срещи във Висшата лига. Лондончани заемат 4-тото място в класирането в първенството, като имат актив от 41 точки, но вече водят само с една на 5-тия Тотнъм, който спечели двубоя си от този кръг във вчерашния ден.

Манчестър Юнайтед не се наслаждава на добър сезон. „Червените дяволи“ са едва на 9-тата позиция в класирането, като също имат само един успех в последните си 5 срещи в първенството. Победата ще бъде от голямо значение за играчите на Оле Гунар Солскяер, тъй като те изостават на 6 точки от 4-тата позиция, където се намира именно Челси. Манчестър Юнайтед вече на два пъти надви днешния си съперник през този сезон, като спечели с 4:0 на „Олд Трафорд“ в откриващия кръг и с 2:1 на „Стамфорд бридж“ в двубой от Карабао Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички