Брайтън окончателно сложи край на шампионските амбиции на Челси


Брайтън окончателно сложи край на шампионските амбиции на Челси
Снимка: Getty Images

5499 0

Челси окончателно се сбогува с амбициите си за шампионска титла в Англия, завършвайки 1:1 при визитата си на Брайтън от 24-ия кръг на Висшата лига.

За пети път в последните шест случая, лондончани завършиха наравно с този съперник и не само, че не успяха да си върнат второто място в класирането от Ливърпул, а успяха да съкратят само точка на лидера Манчестър Сити, който е и с мач по-малко. 

Челси събра актив от 44 пункта - 12 по-малко от "гражданите" и една точка по-малко от мърсисайдци. Футболистите на Брайтън играха много надъхано и за пореден път демонстрираха, че единствено липсата на висока класа им пречи да се изкачат по-високо от деветото място във Висшата лига. 

Ето как се разви срещата на стадион "Амекс":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Не бяха изминали и 180 секунди и Брайтън можеше да излезе напред в резултата, но удар на Модер мина на сантиметри встрани от дясната греда на Кепа. В 15-ата минута Сесар Аспиликуета стреля технично от дистанция, но Санчес внимаваше и изби в ъглов удар. В първите 25 минути от срещата домакините показваха известна креативност в предни позиции, но им липсваше ключовият пас. 

В 29-ата минута Челси излезе напред в резултата - Хаким Зиеш се озова на добра позиция за шут от дистанция и с много плътен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Санчес - 1:0 за Челси!

До края на първите 45 минути зрителите не станаха свидетели на нищо по-опасно пред някоя от двете врати, но пък лондончани успяха да наложат своята игра и да прекратят окончателно първоначалния устрем на Брайтън. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Дани Уелбек можеше да изравни резултата в първите секунди на втората част, след като бе изведен на стрелкова позиция зад защитата, но ударът му по диагонал премина на около метър встрани от дясната греда на Кепа. Брайтън продължи да бъде настоятелен и след час игра Адам Уебстър се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар - 1:1

В 71-ата минута Ромелу Лукаку стреля опасно от малък ъгъл, но за радост на Брайтън се получи рикошет и топката излезе в корнер. След 75-ата минута Челси натика своя съперник в търсене на победен гол, но играчите на Томас Тухел така и не успяха да създадат чисти голови положения и напълно заслужено не си тръгнаха с трите точки от "Амекс"!

Стартови състави:

Брайтън (3-4-2-1): Санчес, Фелтман, Уебстър, Бърн, Лампти, Грос, Алзате, Кукурея, Модер, МакАлистър, Уелбек

Челси (3-4-2-1): Кепа, Аспиликуета, Силва, Рюдигер, Хъдсън-Одой, Канте, Жоржиньо, Алонсо, Зиеш, Маунт, Лукаку

ПРЕДИ МАЧА

За последно двата тима се срещнаха на 29 декември 2021 г. в двубой от 20-ия кръг на първенството и тогава завършиха 1:1. Головете бяха дело на Ромелу Лукаку ('28) и на Дани Уелбек ('91).

Брайтън извъртя равенство 1:1 и с Кристъл Палас в последната си среща до момента, а Челси като че ли се отказа от борбата за титлата, след като загуби гостуването си на лидера в класирането Манчестър Сити. 

*Интересно е да се отбележи, че четири от последните пет мача между Брайтън и Челси са завършвали наравно!

При победа днес, отборът на Томас Тухел ще си върне поне временно второто място, измествайки Юрген Клоп и Ливърпул, които имат две точки повече от тях. Брайтън пък може да се изравни по точки (31) с осмия Уулвърхямптън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички