Собственикът на Евертън продава клуба?


Собственикът на Евертън продава клуба?
Снимка: Getty Images

2311 0

Собственикът на Евертън Фарад Мошири обмисля възможността да продаде клуба, съобщава Daily Mail. В дългосрочна перспектива Мошири може да има сериозни трудности да осигури финансовата стабилност на клуба.

Фарад Мошири владее 90% от акциите на "карамелите" и вложи в тима 450 милиона паунда. Самият отбор е оценен на 350 милиона английски лири. За последните три години обаче клубът е на загуба, която възлиза на 265 милиона.

Освен това собственикът вложи 50 милиона за подготвителни работи за построяването на нов стадион, който да замени "Гудисън парк". Проектът е оценен на половин милиард лири, като Евертън има нужда от още над 350 милиона паунда, за да се завърши строежът.

Във Висшата лига Евертън не се представя особено успешно, като тимът е на 15-та позиция в класирането. Мениджърът Рафа Бенитес беше уволнен след по-малко от 7 месеца на поста. Ето и кои са кандидатите за треньор на Евертън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички