ВИДЕО: Суонси показа на Ван Гаал, че Юнайтед не е готов за титлата


ВИДЕО: Суонси показа на Ван Гаал, че Юнайтед не е готов за титлата

1393 0

Суонси сложи край на спора дали Манчестър Юнайтед е в категорията на Манчестър Сити и Челси през настоящия сезон, след като "лебедите" удариха с 2:1 възпитаниците на Луис Ван Гаал в мач от 25-ия кръг на Премиършип.

Гостите поведоха с гол на Андер Ерера в 28', но само 2 минути по-късно Ки Сун-Йонг изравни. В 73' пък с куриозен гол Гомис отбеляза и донесе победата на своите.

Това беше втора победа на Суонси над Манчестър Юнайтед, като за 4-и път в последните два сезона отбор от Висшата лига записва две победи над "червените дяволи". За сравнение - сър Алекс Фъргюсън беше победен два пъти от 4 отбора, но в цели 6 пълни сезона.

Формата на Уейн Рууни и Робин Ван Перси пък продължава да е ниска, след като капитанът на тима отново не отбеляза в Премиършип, но все пак се отчете с първи точен удар от над 500 минути насам. Ван Перси пък имаше най-добрите шансове, но нито един път не уцели вратата.

Заради победата на Арсенал над Кристъл Палас Манчестър Юнайтед остана на 4-а позиция с актив от 47 точки - само на 1 пред Саутхямптън, който е с мач по-малко. Арсенал е с 48 точки. Суонси, който за пръв път в историята си стигна до 2 победи над Манчестър Юнайтед в един сезон, е с 37 пункта на 9-а позиция.

Първата част беше изключително интригуваща, като и двата тима играха открито, което допринесе и за двете попадения до почивката. Още в в 4’ домакините можеха да открият, но защитник на Юнайтед успя да избие удар в корнер. Две минути по-късно Гомис стреля отлично с глава след центриране, но топката беше избита от голлинията.

Постепенно „червените дяволи” наложиха контрол върху срещата, а Рууни и Ван Перси се отчетоха с по един пропуск. Гостите обаче най-накрая успяха да отбележат, след като в 28’ продължителна акция позволи на Ди Мария да оперира в близост до наказателното поле. Той получи на границата и веднага изведе Ерера на добра позиция, а той с диагонален шут откри резултата – 0:1.

Само две минути по-късно резултатът беше равен. Джон Джо Шелви получи топката отляво на нападението и центрира пред малкия пеналт, където Ки Сун-Йонг  се възползва от слабото пласиране на защитниците в схемата на Ван Гаал и реализира – 1:1.

До края на полувремето Робин Ван Перси затвърди впечатлението, че не се намира в най-добрата си форма. В 34’ той получи на границата на наказателното поле, но ударът му премина леко встрани от вратата. 5 минути преди края на полувремето отново той се озова в наказателното поле, където получи от Ди Мария, но отново беше неточен – 1:1 до почивката.

След нея "червените дяволи" продължиха да атакуват и да обстрелват вратата на Фабиански, но го правеха много неточно.

В 60' пък Робин Ван Перси се отчете с поредния си фрапантен пропуск, като получи на 7 метра от вратата, но отново беше неточен.

В 73' пък Суонси се добра куриозно до победата. Пру удар на Шелви от средна дистанция, нападателят се озова на точното място, като топката рикошира в него, залъга Де Хеа и влетя неспасяемо - 2:1.

До самия край на двубоя Манчестър Юнайтед не успя да отговори на това попадение и загуби за пръв път като гост в последните си 11 мача.

 


Swansea City 2 -1 Manchester United All Goals... by ViralDailyTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички