ВИДЕО: Арсенал изхвърли Юнайтед от Топ 3 с нов успех


ВИДЕО: Арсенал изхвърли Юнайтед от Топ 3 с нов успех
Снимка: Getty Images/Guliver

1384 0

Арсенал постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като взе и лондонското дерби с Кристъл Палас с 2:1. Успехът позиционира "артилеристите" в тройката, откъдето те изхвърлиха Манчестър Юнайтед, събирайки 48 точки.

В 8-ата минута Пап Суаре има неблагоразумието да събори в наказателното поле Дани Уелбек и главният рефер посочи бялата точка. зад топката зстана Санти Касорла, който бе безкомпромисен - 1:0. "Топчиите" доминираха през цялото първо полувреме и създадоха няколко положения пред вратата на Хулиан Сперони. Въпреки това успяха да стигнат до втори гол едва в продължението на първата част, когато Оливие Жиру реализира своя пети гол в последните 7 мача. В ситуацията Уелбек стреля по земя, Сперони успя да избие, но при добавката Жиру успя да го преодолее.

Преднината поуспокои възпитаниците на Арсен Венгер, които намалиха оборотите след почивката. За разлика от тях, съперникът се активизира, но успя да намали пасива си едва в 4-ата минута след изтичането на редовното време. Глен Мъри с удар по тревата от близко разстояние простреля Оспина за 1:2. В последвало разбъркване пред вратата на Арсенал обаче "артилеристите" можеха да бъдат наказани и да загубят точки, но удържаха преднината си.

Загубата е първа за Кристъл Палас в последните три мача и ги остави на 13-а позиция във Висшата лига с 27 точки.


Crystal Palace 1-2 Arsenal by jackeddine

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички