ВИДЕО: Бърнли изпусна Челси, но върна интригата за титлата в Англия


ВИДЕО: Бърнли изпусна Челси, но върна интригата за титлата в Англия

1730 0

Колебливата форма на Челси през 2015 година продължи и битката за титлата във Висшата лига на Англия се завърза отново, след като възпитаниците на Жозе Моуриньо завършиха 1:1 срещу борещия се за оцеляване Бърнли в мач от 25-ия кръг на шампионата.

"Сините" от Лондон записаха посредствен двубой, в който имаха малко положения, а Тибо Куртоа се отчете с поредица от спасявания, като отново беше най-добрият играч на терена за своите, както беше и срещу ПСЖ през седмицата. 

Иначе лидерът в Премиършип поведе в 14' с гол на Бранислав Иванович, но в 81' Мий успя да върне равенството. 11 минути по-рано Неманя Матич си изкара директен червен картон, а до края Бърнли изпусна дори да стигне до 3-те точки.

Така Челси остава начело с 59 точки, но при победа за Манчестър Сити довечера срещу Нюкасъл разликата на върха ще стане само 4 пункта в полза на Азар и компания.

Бърнли е на предпоследно място с актив от 21 точки.

Двубоят започна с натиск на „сините”, които искаха да решат двубоя още в през първото полувреме, а натискът беше материализиран още в 14’. Вилиан получи в наказателното поле, където между 4-ма успя да остави топката в игра. Бразилецът пусна за Азар, който проби между трима, стигна до малкото наказателно поле и комбинира с Бранислав Иванович, който закова топката зад вратаря на Бърнли – 1:0 за домакините, както и втори гол за сърбина през седмицата.

Само минута по-късно Оскар можеше да удвои резултата, но Том Хийтън събра овациите от „Стамфорд Бридж”, парирайки отличния удар на бразилеца. В 23’ и Тибо Куртоа показа добър рефлекс, запазвайки аванса на своите след удар на Ашли Барнс.

Играчите на Жозе Моуриньо не позволиха повече опасности пред белгийския национал, докато Коща пропусна две положения за своите. Така до почивката Челси водеше с един гол разлика.

През второто полувреме домакините определено подцениха двубоя, като още в 50' Барнс получи шанс да изравни, но Куртоа отрази отлично.

Лондончани не намираха път към вратата на Бърнли, а в 70' останаха и с човек по-малко, след като груба намеса на Неманя Матич беше декорирана в червено от рефера Мартин Аткинсън.

Все пак Челси можеше да реши всичко в мача, след като в 79' Рамирес успя да се измъкне в наказателното поле и да стреля, но встрани от вратата.

Минута по-късно отново Ашли Барнс можеше да изравни, но Куртоа го блокира за трети път в мача.

При последвалия корнер обаче Трипиер центрира отлично, а Бен Мии успя да засече с глава, реализирайки за 1:1. Защитата на Челси пък допусна втори пореден гол във вратата си с глава (Кавани реализира по подобен начин при 1:1 между "сините" и ПСЖ).

В последната минута на двубоя Дани Ингс едва не донесе победата на Бърнли, но след самостоятелен пробив стреля на сантиметри встрани.

 


VIDEO Chelsea 1 - 1 Burnley [Premier League... by lorddsm

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички