ВИДЕО: Скандалът, при който сър Алекс Фъргюсън и Роберто Манчини едва не стигнаха до бой


ВИДЕО: Скандалът, при който сър Алекс Фъргюсън и Роберто Манчини едва не стигнаха до бой
Снимка: Getty Images

2676 0

В последните години градското съперничество между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити позагуби от своя чар, тъй като "гражданите" дръпнаха сериозно пред "дяволите" и жънат далеч по-големи успехи. В близкото минало обача, когато все още сър Алекс Фъргюсън бе начело на Юнайтед, дербито на Манчестър бе истинско зрелище.

В края на кариерата на Фъргюсън на "Олд Трафорд" Манчестър Сити набираше сили и дори водеше битка с "дяволите" за титлата на Острова. Такъв бе сезон 2011/12, когато Сити спечели Висшата лига с по-добра голова разлика от Юнайтед, и то след победен гол на Серхио Агуеро в последните секунди на последния кръг в първенството.

Един от най-важните мачове през онзи сезон бе дербито между Сити и Юнайтед на "Етихад", спечелено с 1:0 от домакините. Страстите в този сблъсък взеха връх през второто полувреме, когато сър Алекс Фъргюсън и Роберто Манчини влязоха в конфронтация покрай тъчлинията, при която едва не се стигна до бой.

След грубо влизане на Найджъл де Йонг в краката на Дани Уелбек мениджърът на Юнайтед скочи от мястото си и потърси сметка от четвъртия съдия. Там обаче бе и Манчини, който не бе никак доволен от това, че сър Алекс търси сметка от съдията. Стигна се до размяна на реплики между двамата треньори, а четвъртият съдия трябваше да ги раздели, за да не се стигне и до физическа конфронтация.

Можете да си припомните скандала между Фъргюсън и Манчини във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички