ВИДЕО: Сити позволи на Борнемут да блесне срещу тях, но си взе мача на "Виталити"


ВИДЕО: Сити позволи на Борнемут да блесне срещу тях, но си взе мача на "Виталити"
Снимка: Getty Images

1200 0

Манчестър Сити победи Борнемут в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Победата бе минимална и не дойде никак лесно за шампионите, тъй като съперникът даде сериозен отпор.

Единственото попадение в двубоя падна в 24-ата минута и беше дело на Фил Фоудън. Сити остава втори, на 1 точка зад лидера Ливърпул, а "черешките" се сринаха до 14-ата позиция в класирането.

Силно представяне за

Още в 9-ата минута Ерлинг Холанд стигна до изстрел към вратата на домакините, но встрани от целта. Той бе и в основата на головата ситуация, след като в 24' стреля, вратарят отрази, но топката стигна до връхлитащия Фоудън. Англичанинът успя да надбяга защитника, който го пазеше, и да стреля точно от границата на вратарското поле за 1:0.

През второто полувреме Сити многократно потърси гола на спокойствието, но вместо това Борнемут заигра по-добре. 67' Едерсон изби от голлинията изстрел на Доминик Соланке с глава.

В 75' Холанд стигна до нов шанс в наказателното поле и от много близо отправи изстрел, но в лявата ръка на Нето.

В 84' Хосеп Гуардиола пусна своя коз, който изглежда пази в последните срещи - Кевин Де Бройне. Той влезе на мястото на Матео Ковачич.

В рамките на последните 5 минути от редовното време "черешките" стигнаха до две възможности, но първо в 85' Данго Уатара стреля встрани от вратата, а в 90" Енес Юнал с глава прати топката покрай дясната греда на Едерсон. В самия край колебание на Де Бройне пред вратата му попречи да подпечата успеха. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички