Жота се намеси в шоуто на вкаралия 100 гола Дарвин Нунес - Ливърпул разгроми Борнемут (ВИДЕО)


Жота се намеси в шоуто на вкаралия 100 гола Дарвин Нунес - Ливърпул разгроми Борнемут (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7237 0

Ливърпул разгроми за едно полувреме Борнемут с 4:0 при визитата си от 21-ия кръг на Висшата лига. Всичко най-интересно се случи през второто полувреме, след като съперниците не създадоха нищо съществено преди почивката.

Жота е герой за победителите

Натискът на мърсисайците се увеличи до такава степен, че през първите 15 минути за второто полувреме отправиха повече удари, отколкото през цялото първо. След това не закъсня и откриващия гол, дело на Дарвин Нунес в 49-ата минута. Чрез него уругваецът натрупа 100 попадения в професионалната си кариера. 

Нападателят оформи и крайния резултат в добавеното време на срещата, а междувременно с два гола и асистенция се отчете Жота. Португалецът остава сред най-полезните за Ливърпул в последно време, след като разполага с 5 гола и 4 асистенции в последните си 9 срещи. 

След успеха Ливърпул остана еднолично на върха с 48 пункта. Разликата пред втория Манчестър Сити е 5 точки, но с условието, че "гражданите" са с двубой по-малко. 

Първо полувреме

В първите 25 минути гостите контролираха кълбото през 55% от времето и държеше инициативата, но чистите положения и пред двете врати бяха рядкост. Домакините дори не успяха да отправят удар през това време. 

До края на първата част и "черешките" успяха да създадат нещо по-опасно срещу колоса. В 41' Клуиверт отправи силен удар, но той бе блокиран от бранител и с това отборите се изчерпаха за първата част.  

Второ полувреме

ГОЛ! Дарвин Нунес успя да открие резултата с една от първите атаки след почивката - 49'. Уругваецът свърши очакваното, след като съотборниците му развиха страхотно нападение. Първоначално Конате прати дълга топка, която Джоунс отклони в средата на съперниково поле. 

Топката се озова Диего Жота, който намери Нунес и вторият се справи за втори път с Нето през кампанията. 

Възпитаниците на Клоп продължиха да натискат съперника след 100-ното попадение на Нунес в професионалната му кариера. Така за 15 минути от второто полувреме отправиха повече удари, отколкото за цялата първа част. 

ГОЛ! Спечелена битка за първа топка даде начало на головото нападение, след което Ливърпул поведе с 2:0... Попадението бе дело на Диего Жота, който бе изведен на стрелкова позиция от Гакпо в 71'.

ГОЛ! В 80' португалецът предреши крайния изход с второто си попадение в срещата. Той стреля на два пъти в рамките на секунди, след като от близка дистанция първо не се справи, но в крайна сметка оформи 3:0!

ГОЛ! В 8-минутното добавено време Нунес продължи да се забавлява и след центриране на Гомес оформи 4:0!

Стартови състави 

Борнемут: 1 Нето, 37 Аарънс, 27 Забавни, 6 Мефам, 23 Хил, 4 Куук, 10 Кристи, 17 Синистера, 19 Клуиверт, 16 Таверние, 9 Соланке

Ливърпул: 1 Алисон, 84 Брадли, 5 Конате, 4 Ван Дайк, 2 Гомес, 19 Елиът, 10 Мак Алистър, 17 Джоунс, 20 Жота, 7 Диас, 9 Нунес

Преди мача

Ливърпул не е губил двубой по английските терени от края на месец септември, когато Тотнъм спечели домакинството си с 2:1. Актуалната форма на мърсисайци включва четири поредни победи и равенство с Арсенал. 

Домакините също може да се похвалят със солидно представяне, тъй като в рамките на пет двубоя имат четири победи и поражение от Тотнъм с 1:3. Сред успехите бе и този с 3:0 при визитата на Манчестър Юнайтед. 

При последните си пет визити Ливърпул е спечелил четири от срещите с Борнемут, а "черешите" спечелиха предпоследната среща у дома - 1:0 през март 2023 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички