Хосеп Гуардиола направи много оптимистична прогноза за Манчестър Юнайтед


Хосеп Гуардиола направи много оптимистична прогноза за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

5327 0

Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, заяви, че новият миноритарен собственик в Манчестър Юнайтед - сър Джим Ратклиф е прав, че в момента "гражданите" са пред "червените дяволи".

По-рано тази седмица Ратклиф, който е най-богатият британец, придоби официално 27,7 процента от акциите на Манчестър Юнайтед. В първото си интервю той заяви, че задачата му е да върне Манчестър Юнайтед на върха.

Гуардиола се съгласи, но и отбеляза "притеснение"

Още: "Дори Господ нямаше да го издържи" - журналист упрекна Жоао Кансело от Барселона

Според Гуардиола с това си изказване Ратклиф е направил първата крачка към това да доближи Манчестър Юнайтед до Манчестър Сити, тъй като е казал истината.

Гуардиола призна за доминацията на Сити над Юнайтед

"Това е истината. Когато отборите почнат да си признават, че са зад нас, тогава ще почнат да ни настигат. Ако те искат да отричат реалността, това е техен проблем, не наш. Когато мой отбор е отстъпвал на някой друг, аз винаги съм им се възхищавал и съм мислел как да ги настигнем. Когато Юнайтед печелеше, ние ги гледахме и искахме да се учим от тях. По време на ерата на сър Алекс Фъргюсън съм сигурен, че всички в Сити са им се възхищавали. Сега обаче ние сме на тяхното място. Затова смятам, че скоро Юнайтед ще се върне там, където им е мястото", обясни Гуардиола. 

Този уикенд Манчестър Сити гостува на Борнемут, а с победа "гражданите" ще съкратят до 1 точка изоставането си от лидера в класирането Ливърпул. В групата за мача се очаква да се завърне плеймейкърът Кевин де Бройне, който пропусна успеха с 1:0 над Брентфорд през уикенда заради лек физически проблем.

Още: Емблематичен за Манчестър Сити вратар, допуснал фамозен гол от Ибрахимович, слага край на кариерата си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички