ВИДЕО: Яя Туре се завърна, Сити подгони Челси с разгром у дома


ВИДЕО: Яя Туре се завърна, Сити подгони Челси с разгром у дома

1669 0

Шампионът Манчестър Сити реагира отлично след новината за равенството 1:1 на Челси срещу Бърнли и на своя „Етихад” разгроми Нюкасъл с 5:0, завързвайки отново интригата за титлата във Висшата лига.

Давид Силва беше най-добрият играч на тима, след като се отчете с два гола (51, 53), а освен това даде асистенция за гола на Един Джеко в 21’. Серхио Агуеро от дузпа даде аванс на своите още във 2’, а Насри с красив гол удвои в 12’.

Това беше и най-добрият двубой за „гражданите” от началото на 2015 година, като това съвпадна със завръщането на Яя Туре след триумфа за Купата на африканските нации. Дебют за тима пък записа Вилфред Бони, който записа половин час игра.

За пръв път в кариерата си пък Силва беше с основен принос за 3 гола на своя тим, докато „гражданите” се отчетоха с втория си най-добър старт на двубой от Висшата лига, отбелязвайки 3 гола за 21 минути. Единствено през април 2010 срещу Бърнли (3:0 до 7’) нападателите на шампионите са били по-бързи в отбелязването на голове.

Така, благодарение на издънката на Челси, отново има интрига за титлата. Манчестър Сити събра 55 точки, като изостава с 4 от лондончани, които все пак продължават да са големият фаворит за титлата.

Двубоят почна впечатляващо за „гражданите”, които безпроблемно решиха двубоя, и то до 21’. Още във 2’ на срещата се стигна до дузпа след грешка на Върнан Анита. Крилото подари топката на Един Джеко, а след това го и фаулира в наказателното поле. Агуеро застана зад топката и технично излъга Крул за 1:0.

10 минути по-късно Самир Насри се възползва от нова грешка на защитата на „свраките”. При опит за подаване на Джеко защитник пресече, но топката попадна във френския плеймейкър, който финтира защитник, а после с прецизен удар на прави 2:0. Това беше и гол за Насри във втори пореден двубой – за пръв път от трансфера му в Сити преди 5 години.

В 21’ срещата за Нюкасъл приключи след впечатляващ гол на шампионите. Давид Силва центрира прекрасно към Джеко. Защитник на Нюкасъл не успя да играе с глава, а Джеко овладя на гърди и с точен удар с левия крак направи 3:0.

В началото на второто полувреме Нюкасъл можеше да върне един гол, но изстрелът на Папис Сисе беше чудесно спасен от Джо Харт. Това се оказа реашаващи, а до 53’ резултатът набъбна до впечатляващото 5:0.

В 51’ Агуеро по впечатляващ начин  нахлу отляво към центръра и изведе Насри в наказателното поле. С едно докосване той пусна за Силва, който се беше позиционирал фронтално на вратата, овладя добре и с премерен удар направи 4:0.

Две минути по-късно отново испанският плеймейкър беше в прегръдките на своите съотборници. Завърналият се след Купата на Африка Яя Туре прати страхотен 25-метров пас за Агуеро, който свали с гърди на Силва. Той от своя страна стреля мощно от границата на наказателното поле и направи 5:0.

До края на двубоя новото попълнение на Сити Вилфред Бони се отчете с два пропуска, а най-добрите положения бяха изпуснати от Един Джеко, който на два пъти беше спрян от Тим Крул, който не позволи повече голове в своята врата.

 


Manchester City 5 - 0 Newcastle Utd - Premier... by Football--Live

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички