Вертонген се извини на Рюдигер за расистките обиди


Вертонген се извини на Рюдигер за расистките обиди
Снимка: Getty Images/Guliver

2089 0

Бранителят на Тотнъм Ян Вертонген се е извинил от името на отбора на защитника на Челси Антонио Рюдигер. Немският национал стана обект на расистки обиди по време на срещата между двата тима във вчерашния ден.

„Не съм чул нищо, но тези неща продължават да се случват. Това е отвратително и трябва да действаме и да го премахнем. Нямам идея как някой може да се държи по този начин. Понякога съм си мислил, че хората са по-умни. Бях убеден, че хората, които обиждат на расистка основа са малцинство, но явно съм се лъгал. Не знам дали положението не става по-зле. Не трябва да бъде така. Все още не мога да осъзная как има хора, които се държат по този начин. Нямам думи. Ако някои от техните играчи са били или някои от нашите са били обиждани, се извинявам от името на Тотнъм. Това са малцинства и идиоти. Не се идентифицираме с тези хора“ каза Ян Вертонген.

Челси си тръгна с победа с 2:0 във вчерашния ден, но срещата ще бъде запомнена най-вече със случката с Рюдигер. Двубоят бе спиран на няколко пъти във вчерашния следобед, като дикторът на стадиона се обърна към феновете по повод обидите, отправени от някои от тях. А ето коя ситуация доведе до расистките обиди към Рюдигер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички