Фенове на Тотнъм с расистки прояви срещу играч на Челси


Фенове на Тотнъм с расистки прояви срещу играч на Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2239 0

В игралото се по-рано днес дерби на Лондон Челси победи Тотнъм с 2:0 при гостуването си на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. През втората част обаче срещата на няколко пъти бе спирана за некоректно поведение от страна на домакинските фенове.

В центъра на вниманието бе бранителят на гостите Антонио Рюдигер. Немският защитник на Челси влезе в съприкосновение с крилото на Тотнъм Хюн-Мин Сон, като след преразглеждане с ВАР кореецът получи червен картон и бе изгонен. Веднага след ситуацията е бил хвърлен предмет по адрес на Рюдигер. Защитникът е казал на капитана на Челси Сезар Аспиликуета за случката, който пък на свой ред е информирал съдията Антъни Тейлър.

Освен това по време на двубоя са направени три различни обяви от диктора, че срещата трябва да бъде спряна заради непристойно поведение от страна на феновете на Тотнъм, които са обиждали Рюдигер на расистка основа. След края на срещата наставникът на Челси Франк Лампард е потвърдил, че защитникът на Челси е бил обект на расистки обиди. Бившият халф на „шпорите“ Джърмейн Джинъс пък е заявил пред BBC Sport, че виновниците трябва да бъдат наказани и да им бъде забранен достъпа до стадиона.

А иначе Челси спечели срещата с 2:0 след два гола на Уилиян, вторият от които бе от дузпа. А вижте кой футболист е близо до подпис с Челси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички