Венгер посочи основния недостатък в назначението на Артета в Арсенал


Венгер посочи основния недостатък в назначението на Артета в Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

3736 0

Арсен Венгер предупреди, че липсата на опит у Микел Артета означава, че той ще се нуждае от правилните хора в щаба си, за да успее начело на Арсенал. Очаква се помощникът на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити да замести за постоянно освободения от мениджърския пост Унай Емери, като временно изпълняващият длъжността Фреди Люнгберг не успява до момента да постигне желаните резултати.

След като прекара последните пет години от професионалната си кариера под ръководството на Венгер в Арсенал, Артета стана асистент на Манчестър Сити, където бе част от два шампионски сезона за "гражданите“.

"Аз съм привърженик на Арсенал. В момента подкрепям мениджъра начело, а това е Фреди Люнгберг. Когато Артета поеме отбора, тогава ще подкрепям него. Той е интелигентен, страстен, има познания за играта, но и Люнгберг притежава същите качества. Вярвам, че Артета има страхотно бъдеще пред себе си. Той научи много в първата си позиция като помощник треньор. Когато застане начело на клуб, той трябва да се примири с факта, че няма опит и да се заобиколи с правилните хора“, започна французинът.

Венгер, който говореше на Световното клубно първенство в ролята на отговорник на ФИФА за глобалното развитие на футбола, коментира и ситуацията с Месут Йозил и Китай. Германецът, който Венгер привлече за рекордна по онова време за клуба сума през 2013, разкритикува отношението на Китай към мюсюлманското малцинство в страната. В отговор германският национал бе остро критикуван в социалните мрежи в Китай, докато мачовете на Арсенал не са излъчвани по местните телевизии.

"Месут Йозил има право на мнение като всеки друг. Неговото мнение не е необходимо да бъде споделяно от всички. Това, което е важно, е Йозил да има лична отговорност – той не говори от името на Арсенал, така че това, което мисли, е лично негово мнение и не се отнася до клуба. Когато направиш коментар относно личното си мнение, поемаш последствията за него", посочи френската легенда. А кой треньор искаше най-много Арсенал досега вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички