Гуардиола потвърди, че Артета преговаря с Арсенал


Гуардиола потвърди, че Артета преговаря с Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

2885 0

Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че помощникът му Микел Артета е в преговори за мениджърската позиция в Арсенал. Треньорското място при „артилеристите“ бе овакантено, след като предходният наставник Унай Емери бе уволнен преди няколко седмици. Оттогава начело на тима е временният треньор Фреди Люнгберг.

Артета е основният кандидат за треньор на „артилеристите“. Испанецът игра в клуба между 2011-та и 2016-та година, като дори бе в ролята на капитан преди да спре да бъде действащ футболист. Преди двубоя срещу Оксфорд от Карабао къп Пеп Гуардиола заяви, че Микел Артета действително е в преговори с Арсенал. „Той е много добър мениджър, страхотна личност и организатор“ допълни мениджърът на Манчестър Сити.

Арсенал бяха победени от „гражданите“ с 0:3 в неделя, като „топчиите“ имат едва един успех в последните си 12 срещи във всички турнири. Те са на 10-то място в класирането, на 7 точки от 4-тата позиция и на 27 точки от лидера Ливърпул. А ето кой мениджър се самопредложи за наставник на Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички