Ас на Сити разкри големия проблем на Арсенал, който "артилеристите" не решават


Ас на Сити разкри големия проблем на Арсенал, който "артилеристите" не решават
Снимка: Guliver/GettyImages

3121 0

Големият герой на Манчестър Сити в дербито срещу Арсенал - Кевин Де Бройне, разкри големия проблем, който мъчи "артилеристите" през последните месеци, а противниците използват за свое преимущество. Плеймейкърът вкара два гола за победата с 3:0 на "Емиратс", а "гражданите" изпуснаха далеч по-категорична победа след много пропуски пред вратата на Бернд Лено. 

Белгиецът разкри след срещата, че "артилеристите" не се защитават като отбор и в дефанзивен план оставят много пространства за съперниците, от които могат да се възползват почти всички отбори, особено ако са от класта на действащия шампион в английската Висша лига

"По време на видео разбор, видяхме, че атакуващите им футболисти пресират дълбоко в половината на съперника, но след като бъде преодоляна тази преса, никой от 4-мата отпред не помага на защитата на Арсенал. Винаги играят с 4-ма отпред, а единственият, който се връщаше, беше Габриел Мартинели", цитиран е Де Бройне относно представянето на звездата на "гражданите". 

Иначе вечерта в неделя принадлежеше изцяло на бившия ас на Челси и Волфсбург, който изигра един от най-добрите си мачове през сезона. Стигна се до там, че анализаторът на BBC - Гарт Круукс, нарече представянето му "най-комплексоното от Зинедин Зидан насам". 

Докато "гражданите" празнуват победата си над "артилеристите", Арсенал готви тежък "треньорски" удар по Манчестър Сити (подробности четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички