Sky Sports обяви новия мениджър на Арсенал, назначават го до края на месеца


Sky Sports обяви новия мениджър на Арсенал, назначават го до края на месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

7162 0

Арсенал ще назначи мениджър до края на месеца и категоричен фаворит за поста е Микел Артета, съобщава Sky Sports. От "артилеристите" вече са влезнали в контакт с Манчестър Сити относно възможността помощникът  на Хосеп Гуардиола да поеме лондонския тим.

Снимки дори показват как представители на Арсенал вече са посетили Артета в дома му, а назначението се очаква да стане факт преди края на месеца. Той е считан за един от новите обещаващи таланти в професията и познава отлично обстановката в Арсенал, така че няма да му бъде нужно време за приспособяване.

Малко по-рано временният наставник на Арсенал Фреди Люнгберг призова ръководството на тима да назначи постоянен мениджър начело на отбора, защото неяснотата около треньорския пост пречи на "артилеристите". Люнгберг замени уволнения Унай Емери в края на миналия месец, но успя да спечели само един от пет мача до момента, а вчера лондончани загубиха от Манчестър Сити с 0:3 у дома. За Люнгберг неясната ситуация затруднява работата на треньорите, тъй като неговият асистент Пер Мертезакер едновременно работи и в Академията на клуба. А кой друг бивш мениджър от Висшата лига бе спряган за лондончани - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички