Венгер похвали Сити за начина, по който харчи парите си и ги призова да правят още трансфери


Венгер похвали Сити за начина, по който харчи парите си и ги призова да правят още трансфери
Снимка: Getty Images

1678 0

Манчестър Сити трябва да е активен през летния трансферен прозорец, въпреки че спечели требъл този сезон. Такова мнение изрази легендарния мениджър на Арсенал Арсен Венгер.

Сити влезе в историята,  след като победи Интер с 1:0 във финала на Шампионска лига в събота вечер в Истанбул. Отборът на Пеп Гуардиола изравни постижението на отбора на Манчестър Юнайтед от 1999 г., като спечели Шампионска лига, Висшата лига и ФА Къп през същия сезон.

Гуардиола донесе безпрецедентен период на успех на Сити, който спечели пет от последните шест титли във Висшата лига. Те бяха малко над своите конкуренти през тази кампания, но Венгер смята, че не могат да си позволят да стоят на едно място.

Съветите на Венгер към Сити

"Трябва да кажа, че и аз си мислех на празненствата: Какво правиш сега в Сити? Готвите ли се за ново предизвикателство? Мотивирате ли се за ново предизвикателство? Или оставате, възползвате се от кредита на доверие и продължавате да развивате този отбор? Те ще загубят може би важни играчи. Този отбор не е стар отбор, но няма млади играчи", заяви Венгер.

"Освен Холанд, който сега е на 22 години, всички останали са на възраст между 24 и 32 години. Така че ще трябва да се сменят двама или трима нови играчи. Те трябва да намерят същото качество отново", категоричен бе бившият мениджър на "артилеристите".

Венгер вярва, че въпреки че Сити има огромна финансова мощ благодарение на собственика Шейх Мансур, те често я използват по-добре от съперниците си. "Това, което ми харесва в Сити, е, че те разполагат с огромни финансови ресурси, които са ги използвали по интелигентен, рационален и последователен начин. Собствениците купиха Ман Сити през 2007 г. и не бяха нетърпеливи", каза той пред beIN SPORTS. Не всеки обаче е на подобно мнение, като от Байерн изразиха сериозни притеснения за финансовите възможности на Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички