Великолепните 11: Всички футболисти вкарвали хеттрик срещу Ливърпул


Великолепните 11: Всички футболисти вкарвали хеттрик срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images

2727 0

Да вкараш гол на Ливърпул със сигурност е адски трудно, камо ли три. Мнозина са мечтали и бленували да вкарат цели три попадения на мърсисайдци, но само малцина са успявали да го постигнат. 

В настоящия материал ще ви представим всичките 11 футболисти, които по един или друг начин са успявали да нанижат хеттрик в мрежата на мърсисайдци.

1. Анди Коул; Нюкасъл-Ливърпул 3:0 (1993/94)

Първият играч, отбелязал хеттрик срещу Ливърпул в съвременната ера на английския елит. Коул бе нападател, който се представи на ниво във втория сезон в историята сезон на Висшата лига с отбелязаните си 34 гола в 40 мача.

2. Мат Льо Тисие; Саутхямптън - Ливърпул 4:2 (1993/94)

Говорейки за превъзходния сезони 1993/94, Льо Тисие беше на върха на своите сили през тази кампания. Тогава той стигна границата от 25 гола в лигата, включително няколко удара – с две дузпи – когато Ливърпул пристигна в града.

3. Питър Ндлову; Ливърпул - Ковънтри 2:3 (1994/95)

Първият от само тримата, отбелязали своя хеттрик срещу Ливърпул на "Анфийлд", националът на Зимбабве Ндлову смълча емблематичния стадион, а последното му изпълнение бе изключително.

4. Фабрицио Раванели; Мидълзбро - Ливърпул 3:3 (1996/97)

Един от мнозината наричани "чудо за един сезон" на Висшата лига. Раванели обаче се представи на английския футбол с уникален хеттрик в първия ден от сезона срещу "червените" на Рой Еванс тогава.

5. Марк Видука; Лийдс - Ливърпул 4:3 (2000/01)

Мнозина смятат това за един от най-великите мачове във Висшата лига за всички времена. Под светлината на прожекторите тогава бе Видука, който наниза три на мърсисайдци и се превърна в първия австралиец, който бележи хеттрик в английския елит.

6. Кевин Лизби; Чарлтън - Ливърпул 3:2 (2003/04)

Лизби има само 14 гола във Висшата лига, а 3 от тях са дошли срещу мърсисайдци. 

7. Тиери Анри; Арсенал - Ливърпул 4:2 (2003/04)

Анри блесна на "Хайбъри" с 3 попадения срещу мърсисайдци по време на сезона, в който неговия Арсенал бе непобеден. Според мнозина това е бил мачът, в който французинът е бил просто перфектен на терена.

8. Андрей Аршавин; Ливърпул - Арсенал 4:4 (2008/09)

Единственият играч в списъка, отбелязал четири гола, а не само три. Руснакът взриви не само Острова, но и целия свят с блестящото си представяне на "Анфийлд" през онази пролет.

9. Димитър Бербатов; Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2 (2010/11)

Бившата деветка на "червените дяволи" се превърна в деветия футболист нанизвал три гола на Ливърпул. И до ден-днешен родният ни нападател е единственият такъв на Юнайтед, който може да се похвали с три гола срещу мърсисайдци.

10. Оли Уоткинс; Астън Вила - Ливърпул 7:2 (2020/21)

В луда вечер във Висша лига, която също видя как Тотнъм Хотспър спечели с 6:1 на "Олд Трафорд", Уоткинс доказа, че неговата трансферна сума от 28 милиона паунда тогава си е струвала с хеттрика срещу действащия шампион тогава.

11. Леандро Тросар; Ливърпул - Брайтън 3:3 (2022/23)

Амбициозният белгиец изненада футболистите на Юрген Клоп с невероятно представяне. Последният си гол той вкара точно тогава, когато мърсисайдци смятаха, че са грабнали трите точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички