Величие в Манчестър Юнайтед определи какво ще донесе трансферът Амрабат на "Олд Трафорд"


Величие в Манчестър Юнайтед определи какво ще донесе трансферът Амрабат на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images

7076 0

Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд, сподели вижданията си за трансфера на Софиян Амрабат на "Олд Трафорд". Бившият футболист, превърнал се в анализатор, е на мнението, че мароканският национал притежава страхотни качества и има какво да предложи на състава на Ерик тен Хаг.

Коментарът на Рио

27-годишният футболист е смятан за един от най-добрите халфове в Европа, като същевременно се развива отлично в ролята на опорен полузащитник. Фърдинанд смята, че неговите дефанзивни способности са добри за бившия му клуб.

"В защита той ще се превърне в отличен втори вариант за някой като Каземиро, ако бразилецът отсъства или има нужда от почивка. Той олицетворява позицията на номер 6. Това му е ролята, опитахме с Фред и МакТоминей, но не се получи. Този човек си знае работата, щом заговорим за игра в отбрана и без топка", категоричен е Рио, цитиран от "Mirror".

Амрабат акостира под наем на "Олд Трафорд" до края на сезон 2023/24. Юнайтед плати 10-милионна такса за временните му услуги на Фиорентина, а през юни 2024-а ще може да го откупи за постоянно за сумата от 20 милиона евро.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Юнайтед обяви още един дефанзивен футболист в последния ден от трансферния прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички