Вечерта на Фил Фодън: Манчестър Сити нокаутира Астън Вила за първи успех над тим от топ 5 (ВИДЕО)


Вечерта на Фил Фодън: Манчестър Сити нокаутира Астън Вила за  първи успех над тим от топ 5 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2153 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити победи убедително Астън Вила с 4 4:1 в двубой от 31-ия кръг във Висшата лига. Родри откри в 11', но Джон Дуран изравни в 20'. Фил Фодън върна преднината на "гражданите" в края на първото полувреме. В 62' и 69' оформи хеттрика си.

Родри отбеляза осем гола за Манчестър Сити във всички състезания този сезон, което е най-много в една кампания в клубната му кариера. Джон Дуран от Астън Вила (20 г. 112 г.) е най-младият играч, вкарал гол като гост на Манчестър Сити във Висшата лига след Маркъс Рашфорд през март 2016 г. (18 г. 141 г. за Ман Юнайтед).

"Гражданите" имат 67 точки на третото място, колкото има и вторият Ливърпул, а лидерът Арсенал е с 68. Астън Вила е четвърти с 59, на 2 пред Тотнъм, който има мач по-малко.

Сита стартира много по-добре, като още в началните минути можеше да открият резултата, но Олсен спаси отбора си. Това обаче се запази само 11 минути.  Фил Фодън комбинира с Жереми Доку, а там центрира. Там никой не покри Родри, който засече за откриване на резултата.

9 минути по-късно Астън Вила изравни Дзаниоло комбинира с Роджърс е центъра, а той намери отляво Джон Дуран. Той напредна към наказателното поле и направи  двойно с Роджърс, а след това Дуран получи и с нисък удар с левия крак прати топката за 1:1. Имаше преглеждане с ВАР за засада, но такава нямаше.

През полувремето отборът на Гуардиола бе по-активен, но ново попадение имаше чак в края на частта. Фил Фодън впечатли с изпълнение на пряк свободен удар, като прокара топката между стената и вкара за 2:1.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха, а Сити затвърди предимството си и го увеличи. В 62' отново точен бе Фодън, като Родри имаше ключова роля по време на атаката и подаде към английския национал, който със силен удар и с помощта на лявата греда се разписа за 3:1.

7 минути след това Фодън оформи хеттрика си. Родри комбинира с англичанина пред наказателното поле, като Калъм Чеймбърс се намеси. Бранителят на Вила сгреши с подаването си, а Фодън пресече и след това по прекрасен начин отново преодоля противниковия вратар. Това бе последното попадение, като Сити доигра комфортни двубоя си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички