Рафаел Варан изуми, имал сътресение във важен мач срещу Манчестър Сити, но разбрал по-късно


Рафаел Варан изуми, имал сътресение във важен мач срещу Манчестър Сити, но разбрал по-късно
Снимка: Getty Images/Guliver

975 0

През 2020 година Реал Мадрид игра в 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Манчестър Сити, като първият мач се игра през февруари, но реваншът в английския град трябваше да бъде отложен за август поради Covid-19.

Този мач се игра стадиона на Сити и без публика и завърши с победа с 2:1 за английския тим и с един човек във фокуса - Рафаел Варан. Централният защитник беше основният обект на критики, тъй като бе винен и за двата гола на "гражданите".

Грешките на Варан не са били случайни

Още: "Новият" Родриго, който блесна на любимата си позиция и надскочи слуховете покрай Килиан Мбапе

Четири години по-късно, в интервю за френската медия "L'Équipe", Варан говори за този мач, като уверява, че провалите му са дошли от мозъчно сътресение: "По време на този мач имах сътресение. Усетих го от загрявката, казах си: "Събуди се". Едва не исках да си ударя шамар. По време на мача първите ми три топки бяха технически чисти, но бях твърде бавен. Не можех да се концентрирам, бях като зрител. Мачът тръгна зле за мен и след това разбрах, че това е свързано с шока, който преживях".

Варан уверява, че грешките, които е допуснал в този мач, са следствие от това сътресение: "Никога не съм бил така в такива важни мачове, напротив, обикновено са тези, в които успявам да бъда по-концентриран. Първоначално приех елиминацията лично, въпреки че като цяло не се представихте добре. Много се съмнявах и накрая разбрах, че тези грешки не са били случайни".

Травмата е била от мач в Ла Лига

Още: Ливърпул чупи рекорда си със зашеметяващ договор, за да задържи Трент Александър-Арнолд

Централният защитник си спомня, че това се случва месец по-рано в мач срещу Хетафе в Ла Лига: "По време на мач от Лигата получих топка на главата от корнер и трябваше да напусна терена. Следвах петдневен протокол за възстановяване без много усилия. След това имахме няколко почивни дни и си спомням, че се чувствах силно уморен, но си помислих, че е свързано с обичайната преумора в края на сезона.

Френският защитник уверява, че дните преди мача срещу Сити не е бил добре: Когато поднових тренировките, все още не се бях възстановил от умората, свързана с шока, който претърпях. Чувствах се без сили, докато се подготвях за мача от Шампионска лига срещу Манчестър Сити, но не знаех, че има нещо общо с удара. Може би, ако бях направил тест, за да оценя възможностите си за възстановяване, щях да отложа възстановяването си и тогава можех да се върна към игра с нормално ниво на енергия“, завърши французинът.

Още: Лекото предимство на Реал Мадрид от 9 дни, за което Анчелоти призна, а Гуардиола се ядоса

Джуд Белингам с ясно послание към съдиите в Испания, Карло Анчелоти е доволен (ВИДЕО)

19 години Атлетик Билбао не успява да накаже Реал в Мадрид (ВИДЕО)

Ла Лига може да накаже Роберт Левандовски и Жоао Кансело да не играят за Барселона срещу Реал Мадрид

Гуардиола негодува: Реал има 9 дни за подготовка за мача с нас, ние играем през 2 дни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички