Вече се започна: Египет убеждава Салах за Олимпийските игри - ще пропусне ли старта в Англия за сезон 2024/25?


Вече се започна: Египет убеждава Салах за Олимпийските игри - ще пропусне ли старта в Англия за сезон 2024/25?
Снимка: Getty Images

3439 0

Египетската футболна асоциация вече е започнала да убеждава Мохамед Салах за това да участва за страната на Олимпийските игри в Париж. Ако обаче се стигне до осъществяването на тази "мечта", то тя ще бъде в ущърб на Ливърпул.

Футболният турнир на Игрите ще се проведе от 24 юли до 10 август, което е само два дни преди старта на английската Висша лига за сезон 2024/25. Така Салах нито ще има възможност да проведе подготовка със съотборниците си, нито ще бъде на линия за старта на новата кампания.

Както е известно, Олимпийските игри във футбола са предимно за играчи до 23 години, но всички 16 страни имат правото да повикат по трима играчи над тази възраст. Треньорът на египтяните до 23 години Рожерио Микале призна, че се надява да може да използва Салах.

"Искам да разчитам на Салах. Вече започнахме разговорите, но зависи от няколко фактора. Един от тях е и мнението на Ливърпул. Ако всичко е по план, искам да разчитам на него. Това би било много силно подсилване, което може да ни даде по-голяма надежда за спечелването на медал" - призна той.

Разбира се, преди това предстои и сезон 2023/24, а до въпросния момент има много време - цяла една кампания. Колкото до нея - Юрген Клоп направи голямо обещание, че следващият сезон за Ливърпул ще е незабравим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички