ВАР спаси Челси в края на редовното време, "сините" взеха важни три точки срещу Уест Хям


ВАР спаси Челси в края на редовното време, "сините" взеха важни три точки срещу Уест Хям
Снимка: Getty Images

1174 0

Челси успя да победи Уест Хям в мач от шестия кръг на английската Висша лига. "Сините" наваксаха изоставане от 0:1 и обърнаха на 2:1 на своя стадион "Стамфорд Бридж". ВАР пък имаше огромна заслуга за крайния резултат на лондонското дерби.

Първото полувреме на "Стамфорд Бридж" определено не ни предложи много. Двата тима се опитваха да се надиграват всячески, като преобладаваше борбата за центъра на терена. Опасен удар на Матео Ковачич в 32-ата минута извън наказателното поле бе най-интересната ситуация през първата част. 

През втората част борбата на терена продължи, а резултатът бе открит от Уест Хям. В 62' след центриране топката се озова в Микел Антонио, който от непосредствена близост просто я добави във вратата на Едуард Менди, давайки преднина на "чуковете". В 76' резервата Бен Чилуел получи страхотен пас и от почти никакъв ъгъл успя да изравни резултата. В 88-ата минута край на първото полувреме Кай Хавец засече отлично подаване на Бен Чилуел и прати топката във врата на Уест Хям.

В самия край на срещата Максуел Корне вкара топката във врата на Едуард Менди, но голът бе отменен след намеса на ВАР, която установи, че преди удара на Корне е имало нарушение на Джаред Боуен срещу вратаря на "сините"

Във вторник (6 септември) Челси пътува за Загреб, където ще се срещне с местния Динамо в първия си мач в груповата фаза на Шампионска лига. Уест Хям пък ще се изправи срешу Стяуа Букурещ в своя първи мач в Лигата на Конференциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петимата най-добри футболисти играли за Челси и Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички