Томас Тухел обясни с какво Пиер-Емерик Обамеянг ще бъде полезен на Челси


Томас Тухел обясни с какво Пиер-Емерик Обамеянг ще бъде полезен на Челси
Снимка: Getty Images

1420 0

Старши треньорът на Челси Томас Тухел даде пресконференция преди домакинството на Уест Хям от 6-ия кръг на английската Висша лига (3 септември, 17:00 часа), по време на която отговори на редица журналистически въпроси за новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг.

Може ли Обамеянг да бъде толкова добър за Челси, колкото беше и за Арсенал?

"Надявам се, че може. Знаем много добре с какво може да ни е полезен и самият той имаше голямо желание да се завърне във Висшата лига. Много съм щастлив, че успяхме да го върнем. Навсякъде, където е играл, е вкарвал голове, но по-важното е, че допринася с бързината и работата си на терена".

Как е челюстта му? (б.р. - след удара, който получи при обира на дома му):

"За момента не може да тренира. Ще трябва да получи маска, която да защитава челюстта му и през следващата седмица ще го пробваме на тренировка".

В миналото имахте дисциплинарни проблеми с Обамеянг в Борусия Дортмунд...

"Става въпрос само за един "инцидент". Бяхме установили правила за периода между мачовете, а той беше забравил за едно от тях и беше отишъл на фризьор. Това е всичко. Никога не е било голям проблем. На 100% съм сигурен, че той ще пасне в съблекалнята ни. Докато му бях треньор винаги е бил позитивен, никога не е пропускал тренировка, никога не се контузваше. Надявам се, че и сега ще бъде така".

Доволен ли сте, че Обамеянг заяви, че има недовършена работа в Англия?

"Оба винаги е щастлив, когато има за какво да се бори. Колкото повече предизвикателства има пред него, толкова по-добър е. Познавам го като много фокусиран и много открит човек, който се радва, когато е на игрището всеки ден. Точно това искахме - позитивно влияние".

Какво трябва да направи Обамеянг, за да спечели феновете на Челси на своя страна?

"Не знам. Мисля, че много бързо ще видят какво представлява, когато използва скоростта си. Той работи много здраво, винаги е на първа линия при пресирането. Много е солиден на контрапреса. Точно това го правеше толкова специален в Дортмунд, когато работеше с мен. Това го направи и капитан на Арсенал".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Юрген Клоп с първи думи за трансфера на Артур в Ливърпул, разкри кога може да дебютира!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички