Ван де Беек не се притеснява от конкуренцията в Юнайтед


Ван де Беек не се притеснява от конкуренцията в Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

2253 0

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек е убеден, че бързо ще се впише в схемата на игра на Оле Гунар Солскяер благодарение на своята поливалентност. Холандецът стана първото голямо лятно попълнение на „червените дяволи“, след като пристигна на „Олд Трафорд“ от Аякс за сумата от 35 милиона паунда.

Някои експерти обаче се питат дали 23-годишният футболист ще получи директно място в стартовата единайсеторка на Манчестър Юнайтед, предвид присъствието в центъра на терена на Бруно Фернандеш и Пол Погба. Двамата изпълняват сходни функции като бившия футболист на Аякс, но Ван де Беек не е притеснен от конкуренцията, тъй като може да играе на няколко различни позиции. „Мога да играя навсякъде в халфовата линия. Миналия сезон играх като 6-ца, 8-ца, 10-ка“, заяви той пред ‘Astro SuperSport’. „Позицията няма значение за мен. Важното е да достигам до наказателното поле, да бележа голове и да правя асистенции. Ако имам тази свобода, смятам, че мога да играя навсякъде“, добави Ван де Беек.

Холандският национал се превърна в един от най-желаните млади полузащитници в Европа по време на периода му на „Йохан Кройф АренА“ и очакванията към него в Манчестър Юнайтед не са никак малки. Той може да направи дебюта си за „червените дяволи“ днес срещу Кристъл Палас. А ето кои бивши холандски играчи вдъхновили Ван де Беек за трансфера в Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички