Бивши нидерландски играчи на Юнайтед вдъхновили Ван де Беек за трансфера


Бивши нидерландски играчи на Юнайтед вдъхновили Ван де Беек за трансфера
Снимка: Guliver/GettyImages

1022 0

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек похвали влиянието, което бивши нидерландски играчи на "червените дяволи" са оказали върху него. Националът на „лалетата“ пристигна на „Олд Трафорд“ за сумата от 39 млн. евро плюс допълнителни 5 под формата на бонуси по-рано този месец и подписа контракт до юни 2025.

"Гледах мачове на Юнайтед като малък, защото много играчи на Нидерландия са играли в клуба, и беше приятно за мен като дете да виждам тези нидерландци. Дейли Блинд, Едвин, Робин ван Перси. Те спечелиха много титли и Юнайтед винаги са практикували атрактивен футбол, приятен за окото“, започна той за списание Inside United.

Предвид отложения старт на Юнайтед във Висшата лига за 2020/21 в резултат от участието в Лига Европа, който приключи на 13 август, Ван де Беек игра за „червените дяволи“ в предсезонната контрола с Астън Вила миналия уикенд, и може да бъде включен и в домакинството на Кристъл Палас в откриващия двубой на Юнайтед от сезона на „Олд Трафорд“ в събота.

"Винаги е приятно да играя редом до тези футболисти, можеш да се научиш от всеки. Всеки има собствени уникални качества и трябва да научиш най-важното от тях. Щастлив съм, че мога да играя с тях. Точно това искам и се надявам заедно да постигнем успехи в бъдеще. Има много млади играчи в състава, около моята възраст, и мисля, че това е много голяма възможност за мен да помогна на отбора“, завърши нидерландецът.

А защо Гари Невил отписа Юнайтед за титлата и даде предимство на Челси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички