Важна клауза между Ливърпул и Барселона отпада това лято, ще има ли атака към "Анфийлд"?


Важна клауза между Ливърпул и Барселона отпада това лято, ще има ли атака към "Анфийлд"?
Снимка: Getty Images/Gulliver

85114 0

Когато Барселона привлече от Ливърпул Филипе Коутиньо двата тима оформиха повече от любопитна клауза, която не се среща често в световния футбол. Тя обаче ще стане невалидна след около три месеца - през лятото на тази година.

Спортният директор на мърсисайдци Майкъл Едуардс тогава е успял да принуди каталунците да се съгласят на клаузата, ако искат да имат Коутиньо в своята редици. А тя гласи, че ако "блаугранас" иска да пазарува от "Анфийлд", ще трябва да заплати допълнителни 100 милиона паунда над самата споразумяна цена за футболиста.

В крайна сметка бразилецът далеч не успя да пренесе формата си от Ливърпул в Барселона и престоят му на "Камп Ноу" бе меко казано неуспешен. Именно заради това бе отдаден под наем в немския шампион Байерн Мюнхен.

А през 2018-а, когато мърсисайдци продадоха футболиста, с парите от него успяха да закупят Върджил ван Дайк и Алисон, които повдигнаха класата на тима многократно и които са сред главните виновници за представянето на отбора.

От това лято, след като забраната пада, предстои да видим дали Барселона ще направи опит да привлече някой от звездните играчи на Ливърпул, както и дали ще има някакъв шанс да го стори от гледна точка желанието както на "червените", така и на самите им играчи.

Междувременно, припомняме, че президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че може повече да не видим трансфери на стойност над 100 милиона евро. Ако това важеше като правило, вижте кои трансфери нямаше да се осъществят - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички